BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,31
HABER /  GÜNCEL

YouTube: Tekrarlanmayacak söz

YouTube'un kesilen cezaya cevabı gecikmedi. Görüntülerin kaldırılması için gerekli çalışmaların yapıldığı duyuruldu.

Abone ol

Görüntü paylaşım sitesi YouTube, Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret edilen video görüntülerinin siteden kaldırıldığını ve bir daha yayınlanmaması için gerekli çalışmaların sürdüğünü duyurdu.

YouTube'den erişim yasağıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, söz konusu videonun siteden kaldırılmasına rağmen, yasal mercilerin erişimi engelleme kararı almasının üzücü olduğu ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''YouTube olarak, bu tarz hassas konularda çok dikkatli olmaya özen gösteriyoruz. Bu tip sorunlar internetin uluslararası bir fenomen haline gelmesinden dolayı daha karmaşık bir hal almaktadır. Teknoloji bir taraftan tüm dünyada bilgilere erişim imkanı sağlarken, kültürel farklılıkların da ortaya çıkmasına neden olmaktadır. YouTube olarak, dünyanın farklı yerlerinden insanların çektikleri videoları güvenli ve kurallar çerçevesi içerisinde paylaşabilecekleri bir ortam yaratmaya çalışıyoruz.

Türkiye'deki yasal mercilerin, söz konusu videonun her türlü kopyasını YouTube'den kaldırmak için gösterdiğimiz çabanın farkında olduğuna inanıyoruz ve videonun bir daha yayınlanmaması için gerekli çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.''