BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.307,15

Vergide Adalet İçin Rant Vergisi…

Özellikle 3. Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kanal İstanbul gibi mega projelerin yerlerinin belli olması ile bu projelerin bulunduğu alanlarda arazisi, arsası olan kişilerin servetleri de hatırı sayılır şekilde arttı.

BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR 6 Adet Yorum
Misafir

Üçüncü havalimanında işçiler isyan etti!.. AKP'li Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti öncesinde yoğun bir seferberlik ilan edilen üçüncü havalimanı inşaatında işçiler, sabah 6'da yolu kesme kararı alarak amirlikten ayrıldı.

ecemnur

Vergiyi harcama yapanlar yani orta ve alt sınıf veriyor.Üreten zengin kısım vergi mergi vermez.Verir gibi yapar,devletten kredi alıp okul yapar vergi borçları silinir,vergi affı bilmem ne gibi kıyaklar çıkarılır, olan orta ve alt kesime olur.80 milyon dolara uçak alan mehmet Cengizin milyarlık vergi borçlarının bir kalemde silinmesi ya da Albayrak şirketelerine ait medya grubunun (yani Ak Parti parlatıcısı grup) milyonluk vergi borçlarının sıfırlanması gibi.

Economist

Şimdi “Biz üç kuruş kazanmak için memleketin bekasını tehlikeye atmayız” diyen hala varsa, kendi vahim yanlışları nedeniyle karşı karşıya kaldıkları kendi beka sorunlarını Türkiye ile karıştırmamaları gerektiğini anlatmanın tam zamanı.

Misafir

Kanal İstanbulun Rantı da toplanmıştır muhtemelen...

mehmet

belkide bu rant kanal istanbulun nerden geçeceğini bilenlerin cebine girmiştir o yüzden rant vergisi konulması istenmemiştir.

Misafir

Yolsuzluk, rüşvet, yağma da Gelir Vergisine tabi tutulmalı.......................

  • 1