BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,40

'Müftü Nikahı' Meselesi

Rızaya aykırı ve küçük yaşta yaptırılan evlilikleri engelleme noktasında önleyici bir düzenleme olan bu değişikliğe herkesten önce kadın haklarını savunan derneklerin destek vermesi gerekir.

BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR 16 Adet Yorum
akın

Senin saçlar çıkmadı mı hala ya

TC Coşkun

Müslümanların çoğunlukta olduğu ülkelerin bir tekinde insan hakları, çağdaş yaşam, modern hukuk, Tibbi veya Teknik bir buluş, adam gibi demokrasi var mı?..

acaba

99 kişiden kaç tanesi İSLAM ın kelime anlamını biliyor?Kaç tanesi kur'anı en az 1 defa okumuş?32 farzın kaçını saya bilir?5 vakit namaz kılan annaneme sordum 'besmele çekmek,fakir fukarayı doyurmak,israf etmemek,ana babaya karşı gelmemek' gibilerinden saçmaladı.Yani tın tınlar.

neyi savunuyorsun

Küçüğün ''rızası olursa'' iğrençliğini söyleyen CHP li miydi?

Misafir

Ben Alevi bir vatandasim. Imaminizla veya muftunuzun icinde oldugu bir evlilik istemiyorum. Ne olacak simdi? Hiristiyan musevi yahudi gibi bircok insanimiz var. Bunlar degil imam veya muftuden evlenmek isimlerini bile duymaktan rahatsizlar. Buna ne diyeceksiniz?

Misafir

Ülkenin yüzde 90 ı Müslüman görüntüsünde... Bu yüzde 90 ın yüzde 10 u gerçek dürüst Müslüman,yüzde doksanı da sahtekar,riyakar münafık... İmam hatip okulu açmak ve cami yaptırmak yetmiyor... Müftülerin nikah kıyması da...

Misafir

Olağanüstü Nikah!____________Olağanüstü Tayyip!___________________________ AKP, Türkiye'yi olağan koşullarda yönetme yeteneğini kaybetti_______

Misafir

Hz Süleyman (A.s.) ve Hüdhüd Kuşu 2 - Kıssalar Diyor ki Dr.Dilaver önemli değil

Misafir

İslami Nikah istemek anlaşılacağı gibi metal yorgunluğun belitisi.......... din temelli Siyasi metallerde yaşanan yapısal bozukluklardır. Titreşim , çekme , basma , sürekli esneme , kimyasala maruz kalma , ani soğuma ve ani ısınma ile oluşan gevşemenin adıdır..............

Misafir

İslam dini ile ilgili bilgileri daha çok hangi kaynaklardan öğreniyorsunuz? Katılımcıların yüzde 19’u “Dini kitaplar” yanıtını vermiş. Dinin en yoğun olarak öğrenildiği yer ise yüzde 61 ile “internet” olmuş. Yüzde 33, “Birine sorarak öğreniyorum” derken yüzde 12, yanıt vermemeyi tercih etmiş.

Misafir

Ülkenin yüzde 99'u Müslüman yaaaaaaa!..Fatih Altaylı araştırması.........“Gusül abdesti olmadan evden çıkmam” diyenlerin oranı yüzde 22 iken, “Ara sıra alırım” diyenlerin oranı yüzde 37, “Gusül abdestinin ne olduğunu bilmiyorum” diyenlerin oranı ise yüzde 33.

Misafir

Muhammedin hayatını hiç okudunuz mu? Katılımcıların yüzde 23’ü Hz. Muhammed’in hayat öyküsünü okuduğunu söylerken, yüzde 70’i “Hayır okumadım” demiş. Camiye veya mescide hangi sıklıkla gidiyorsunuz? Katılımcıların yüzde 12’si, “Bayramdan bayrama” yanıtını vermiş. Bayram ve cuma namazları için camiye gidenlerin oranı yüzde 22 olurken “Zaman zaman vakit namazları için de gidiyorum” diyenler yüzde 5, “Hiç gitmiyorum” diyenler ise yüzde 53 oranında olmuş. Görüş bildirmeyenler de var!

Misafir

'Ülkenin yüzde 99'u Müslüman' bir klişe mi? - Benim çevremde yüzde 1 bile Müslüman yok!

Misafir

Toplumsal ihtiyaç şeriat istese nasıl olacak?.......Demek ya Ya AKP kapanacak ya şeriat kurulacak!

Misafir

ADYÜ Rektörü: Kadınla tokalaşmak ateş tutmaktan daha korkunç! Adının önünde "profesör" unvanı olan Erdoğan'ın 4. sıradan atadığı bir rektör, kişisel Facebook hesabında bir paylaşımda bulunarak "kadınla tokalaşmanın ateş tutmaktan daha korkunç olduğunu" savundu.

Erol Baron

Bu yazıyla zamanınızı boşuna harcamışsınız sn yazar. Türbanı RTE, müftü nikahını M.A.Şahin çok iyi tarif etti. ( Sizi gidiler sizi!)

  • 1