BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.475,55

Leyla Aydemir'in ölümü: İdam cezası bir çözüm mü?

Leyla Aydemir'in ölümü sonrası idam cezası yeniden gündemde. Peki idam cezası gelirce tecavüz vakaları son bulur mu ya da azalır mı? Buyrun cevap rakamlarda...

BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR 13 Adet Yorum
Selman

Bun mantıkla caydırıcı olmayan ceza verilmez verilemez. Nasıl bir anlayış anlamak ne mümkün? Nasıl olsa suç önlenemiyor bırakalım bütün suçluları sonucu çıkmaz mı sayın yazar?

Selman

Kardeşim, ceza suçun mukabili olarak verilir. Suçu engellemesi 2.plandadır. Bir suçun dinimizde geleneğimizde örfümüzde 2 bin yıllık tarihimizde bütün semavi veya semavi olmayan dinlerde var olan karşılığı konuşulmuyorda suçu engeller mi engellemez mi o konuşuluyor. Hayret!

pii

Bence, burada bomboş bir sürü çene yapmışşın.. sorunu canı yanmamış, konuya muhatap olmamış, buralardan geçen turist edasıyla yazmışşın. Banane almanya,fransa, isviçre, rusya.. hele sen o leyla'nın ayşen'nin zeynep'in babasına annesine dayısına babannesine dedesine bir git bakalım onlar ne diyor.. onlarla bir 5 dakika kal bakalım dilleri ne söylüyor.. olay insanın başına gelene kadar.. başkasının çocuğunun başına gelen için buralarda laf salatası yapmanın da hiç alemi yok. tabiki suç oluşmadan engellemek en güzeli, tabiki toplum eğitilmeli; ama yapılan eylem ve yarattığı acı, toplumdaki sarsıntının cezasıda bu vahşilerin layıkıyla yani idamla cezalanmasıdır. gerisi boş.

Misafir

Siz kadınlar zaten hep idama karşı çıktınız. Hangi bir konuda kadınlar bir ülkeye faydalı oldu ki? İdam zaten tecavüze tacize verilmez. Adam öldürmeye idam verilir ve bu da sorunu büyük oranda çözer. Amerika bugün koskocaman ülke. Sıfıra inmesi mümkün değil elbette.

Misafir

bizim ülkemizde idam çözüm olur. kesinlikle.

Misafir

benim son okuduğum haberde her iki olayın otopsisinde de tecavüz izine rastlanmadı

Bence

Güzel tespitler katılmamak mümkün değil, ancak olaya iki yönlü bakmak gerekli bence: 1) İdam getirerek tecavüzlerin önüne geçmeye çalışmak 2) Tecavüz olayının failini suçla orantılı şekilde cezalandırmak. Biz tartışmaları hep birinci şık üzerinden sürdürüyoruz. Sanki idam gelecek tecavüz bitecek algısı oluşturuluyor toplumda. İdam gelecek tecavüz bitmeyecek belki ama, tecavüz edenler ve çocukları katledenler suçlarının bedelini ödemiş olcaklar. Bu ikisini ayırmakta fayda var diye düşünüyorum. Ayrıca batı ile bizi kıyaslamak, balık ile sincabı eşit şartlarda ağaca çıkmaya zorlamak gibidir. Şartlar eşit gözükse de eşit değildir. Kendi toplumsal değerlerimizle bu işi çözmek zorundayız.

hasan

Denemek lazım. Ne kaybederiz?

adil

masum cana kıyanın canını almazsan daha çok masumun canı yanar.idam olmalı biz bu dilden anlarız.

RABİA

bence idam yanlız tecavüz değil birde o masumu öldürürse kesin olmalıdır...sadece çocuklara tecavüz hapis ve hadımlık cezasını gerektirir kardeşim...İDAM İDAM İDAM.

osmancık

"Hüküm ancak Allah'ındır", Yusuf 40. Nokta!

Misafir

keşke idam cezası olan ülkelerde idam cezasının bu tip suçlara uygulanıp uygulanmadığını da yazsaydınız. daha iyi bir karşılaştırma yapılırdı. Mesela gördüğüm kadarıyla ABD tecavüze idam vermiyor.

Erol Baron

Doğuşta biz zaten insan değiliz ve çevremizde bizi insanlaştıracak insanlar yoksa, hiç insanlaşamayacağız demektir ki, bu, Leylalar için çok tehlikeli bir durum yaratıyor.

  • 1