BIST 9.759
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.418,64

Berat Albayrak: Büyük operasyonu iki ayda püskürttük!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Bursa'da son dakika açıklamalarda bulundu. Albayrak ''Eylül ayı enflasyon raporuna baktığımızda büyük operasyonu 2 ayda püskürttük. Yılsonu rakamları böyle giderse yılsonu cari denge çok daha büyük bir sürprize gebe'' dedi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 49 Adet Yorum
Ali

Resmen dalga geciyor milletle ama olsun hala seviyorlar

Misafir

Sayın bakan sanırım markette,pazara uğramıyor sanırım.Zekamızla mı dalga geçiliyor acaba diye düşünüyor insan.Hangi market ,pazarda püskürtülmüs söylensede bizde ordan alış veriş yapsak.

Misafir

Dolar 5.48 oldu .. gözümüz aydın...

Misafir

Ya Dede sen kaç lira alıyorsun bilmiyorum ama 1.200 tl alan emekli ne yapacak, Amcaaaaaa duyuyon mu beni.?

bahadır

Halla halla ..Zaten biz Papau Yeni Ginede mi yaşıyoruz Neden haberimiz yok.?

Misafir

halkı ,çarşı pazardan püskürttünüz berat.üç kruş gelirleriyle nasıl geçinecekler?

misafir

Ankaradan öyle mi görünüyor merak ediyorum. Sayın bakanım bence püstürtülmedi. Kol kırıldı ve kırıldığı gibi kaldı. Hala hayat pahalılığı devam etmektedir. Fiyatı tavan mal hala aynı yerinde durmaktadır. Yüzde 10 indirim sözü veren firmalar mallarında 1 kuruşluk indirim yapmadılar. Takip edeceğim diyorsunuz ama durum bundan ibaret. Bizler sadece boğaz kısmındayız işin. Otomobil parçalarında işler daha vahim. Yüzde 30-40 değil zam yüzde 100 lerden fazla. Bilmiyorum ama sankim ipin ucunu biraz kaçırdık gibi bakanım. Radikal karar almadan bu işin çözülebileceğine inancım kalmadı. Yani sizin söylediğiniz püstürkülme buralara yansımadı. Bilginiz olsun.

asım can

Moody's in Türkiye resesyon açıklamasını duydunuz mu?İşler daha da kötüye gidecek.Yine de ekonomistlerin yapısal reform diye bas bas bağırdığı bir ortamda, döviz düşüyor diye ekonominin düzeldiğini sanan insanlar tüm bu olanları göz ardı edecek.Brunson tahliye oldu diye dövizin düştüğünü sananların bu açıklamadan haberi bile olmayacak.Sonra yine isyan eden birkaç işçi, Akp'ye oy vermiş birkaç vatandaş ve ürününü döküp isyan eden çiftçi manzaraları. Hiçbiri haber bültenlerinde yer almayacak ve zaten birçoğu da A haber izleyip hiç gitmeyeceği bir 3.Havalimanı için 'ne kaaa gözel bi hovaalanıı yaptıhh yhaaah' diyerek gün geçirecek.

hulusi cakalı

Konuşma sırasında borsanın çakılması ve doların yükselmesi oldukça ironiktir.Düşünsene ekonomi bakanısın ve "eğer durum böyle giderse" gibi inanılmaz absürt bir açıklama yapabiliyorsun. Yani bu resmen meteorolojinin "yarın yağmur yağmazsa hava iyi olur" demesi gibi bir şey. Sizin işiniz zaten o rakamlarin iyi gitmesini sağlamak. "Rakamlar böyle giderse" nedir ya? Kuzum siz ne içiyorsunuz, insanlar isyan ediyor. milyonlar sizin yaptıklarınızı takip ediyor ya da etkileniyor.

Fırat Zeybek

SAYIN BAKANIM! Kızma ama bugünkü konuşmanızda onca laf kalabalığına rağmen esas meseleye gelmediniz bir türlü... Marketler ve diğerleri 5 ay önceki fiyatlara dönmedikleri sürece FIRSATÇI-VURGUNCU oyunu bozulmamış demektir ve bundan da siz sorumlusunuz! 2,7'lik diş macunu 8,9'a çıkıyor, sonra da güya enflasyonla mücadele indirimiyle 7,9'a indirilerek bu düzenbazlığın adı İNDİRİM mi oluyor? Bari siz kandırmayın bizi bakanım! HER İŞİ BIRAKIP BUNU ÇÖZÜN!

Misafir

Ekmeğe yapılan 25 kuruşluk zam geri alınıyorda ELEKTRİĞE YAPILAN %50 ZAM NİYE GERİ ALINMIYOR ENFLASYON HESAPLAMA SEPETİNDE OLMADIĞI İÇİN Mİ ?????

Misafir

ALLAH AŞKINA BİZ Mİ BİR BAŞKA ÜLKEDE YAŞIYORUZ -YOKSA TEPEDEKİLERMİ ? SAYIN ALBAYRAK NEYİ PÜSKÜRTMÜŞ ? MEMLEKETTE HER ŞEY ATEŞ PAHASI VE EVLERDE BİR TENCERE YEMEK DAHİ PİŞMİYOR ..NİÇİN ÇIKIP-DA BİR ZAHMET ÇARŞI- PAZAR- MARKET - DOLAŞMIYORLAR ? BU KADAR ZORMU BU YANİ?? VE ONDAN SONRA KONUŞ BAYIM ..YETER ARTIK MİLLETLE DALGA GEÇTİĞİNİZ...

Misafir

Özellikle kasım ve aralık ÇÜNKÜ OCAK TA KATSAYI ZAMLARI VAR. İŞÇİ MEMUR KATSAYISIYLA TOPYEKUN MÜCADELE. AKILLARI ÇIKIYOR MEMURA ZAM VERİLECEK DİYE! !!!!!!!!!

CARLOS

Evet özellikle imamlar, polisler , öğretmenler..

salhor

La havle velâ kuvvete illâ billâh! Sürpriz ha? Sizin hayatınız sürpriz sayın bakanım. En küçük torunum da eline aldığı zeytini ağzıma sokmadan önce gözümü yumdurur ve bana "Dede, süpris" der. Onu hatırlatıyor bu hükümetin sürprizleri.

Hamdi demirci

LÜTFÜ kardeşim iki ayda bir aylık almaya; tüm memurlarda katılmalı

Lütfü özütürk

Tüm emekli arkadaşlarıma sesleniyorum, yılda 12 yerine 2 yıl boyunca 6 aylık alalım, hükümetimiz destek olalım . Dış güçleri tam püskürtelim

Misafir

zamlar ve faizler çıktıkları yerde duruyor.parası olan da bankalara yatırıyor.vatandaşa yansıyan indirim yok.enflasyon düştü deyip memur ve emeklilere yapılacak zammıda kırparlar al sana sürpriz

Vatandaş

Benzine 20 kuruş indirim geldi, nakliyeciler artık yakıt ücreti yüksek diye zam yapmasınlar

Emekli işçi

Sayın bakanın açıklamadığı süprizi açıklıyorum; hane halkı tüketiminde, elektrik ücretleri 100 lirayı, doğalgaz ücreti 150 lirayı geçmeyecekmiş. Belamızı mı arıyoruz.. allah başımızdan Reis-i ve bakanımızı eksik etmesin. Sonuna kadar arkasındayız

Mert

Surpriz mi? Sizin surprizleriniz genellikle her kalemde yaptiginiz zamlar oluyor. Dolari ve papazi bahane edip zam yaptiniz bircok seye.Ardinizdan özel sektör de sizi takip etti zamlarda. Papaz da gitti dolarda 7.40 lardan 5.40 lara indi ama zamlar gitmedi ne hikmetse??? Yil sonuna kadar bir daha zam yok demistiniz Dayanamadiniz bir zam daha mi yapacaksiniz. Lutfen surpriz yapmayin artik.

Turgay

Püskürtmüşlermiş çarşıya pazara çıkın bakalım vatandaş da püskürtebilmiş mi?Palavrayı bırakın kimlerin hangi başkentte Türkiye'ye saldırdığını anlatın. Anca laf kalabalığı ama para istemek için yine yabancılara el açın.

Misafir

He he püskürttüler. O kadar konkardato ve iflaslardan sonra kendiliğinden düşmeye başladı.

Misafir

bakan konuştuktan sonra dolar % 1,5 arttı...

Misafir

Kainatta tl nin bu kadar oynadığı başka ülke yoktur. Sağolsunlar akp hükümeti sayesinde bize dünyada nümune olmanın hazzını yaşattılar. Bu gidişle ders kitaplarına da gireriz. Papazla bir ülkeyi nasıl papaz yaparız diye.