BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,10
ALTIN 2.305,44

Başbakan Binali Yıldırım'dan 'bedelli askerlik' açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, bedelli askerlik konusunda "Hükümet olarak buna bir çare bulmak mecburiyetindeyiz. İnşallah seçimden sonra ele alacağımız en önemli konulardan biri bu olacak" dedi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 34 Adet Yorum
Misafir

GARİBAN GİTSİN ASKERLİK YAPSIN PARASI OLAN ASKERLİKTEN KAÇANLAR PARA İLE VATAN BORCU ÖDESİN OH NE ALA YA VATAN BORCU NAMUS BORCU DEĞİLMİYDİ

akp mhp

benim bu hayatta hiç mal varlığım yok sadece 3 kız bir oğlum var..oğlumu size asla emanet etmem..sizin için şehit olunmaz..vatan için şehit olunur

ak mhp

fakir olupta bunlar oy verenin allah daha da fakir etsin..bunların çocukları amerika da okur ,sen imam hatipe,bunların çocukları askere gitmez ,sen 12 ay yaparsın,bunlar hasta olunca özel hastanelerde tedavi olur sen şehir hastanelerinde doktor ararsın..eskiden beyaz türkler vardı, şimdi ak türkler var...siz kömürle makarnayla ve ayda 100 tl alınca mutlu olun..hayat bu değil...

asd dd

yok lan oy moy gider aslanlar gıbı yaparız askerligimizi

gereksiz

bunuda basbakan yaptilar ya. sen önce oglunu gönderde biraz zayiflasin. zayiflatsinlar.

Misafir

Askerlik Profesyonel olacak millete iş kapısı.

Misafir

insanların eğitimi yarıda zorla askere mi alacaklar saçma sapan konuşma.ondan sonra muayene olacak doktor,diş çektirecek diş doktoru bulamazsın.

Misafir

oy geleceğini bilseniz bedelli de çıkarırsınız genel afta

asdasfasdsdg

nabızmı yokluyosunuz başbakanım. bedellinin çıkması 15 temmuz ruhunu kötü etkilermi ki?. çözüm belli alın paralarını atın kasanıza. gariban gider ölür nasılsa her türlü

MİLLİ OLMAK

VATAN BAYRAK EZAN DİYEN KEFEN GİYENLER BEDELLİ DİYOR :))))

ASLI

ÇARESİ ÇOK BASİT SN. BAŞBAKLAN. YILLARCA UYGULANA SİTEM VAR. ÜÇ YALIK KISA DÖNEM ASKERLİK YAPTIRIRSIN OLU BİTER. MAZERET ARAMA. ÇÖZÜM ORTADA. HER TÜRK ERKEKEĞİ ELİNE SİLAHI ALMALI ASKER OCAĞININ KOKOSUNU TATMALIDIR

Misafir

boş konuşma.Mesele korkmak değil teröristlerle savaşanlar zaten profesyonel asker.Sen ben gibiler değil mesele iş kaybetme okumaktan dolayı ileri yaş.

Misafir

Misafir denen kişi şu fakirlik edebiyatına sığınma birahanelerin %90 gençlerden oluşuyor sigara ve içkiye verdikleri parayı kredi çekip bedelliye versinler.Çalışıyorsa zaten askere gittiğinde maaş alamayacak ve işinden de olacak.İşin garip tarafı askerde de para lazım olacak biraz neden -sonuç ilişkisi içerisinde yorum yap.

Misafir

Sende tecil ettirseydin misafir engel olan mı oldu demekki öyle bir eğitim durumun yokmuş.

Misafir

Her askere giden ölmek zorundamı saçma sapan yorum yapmayın.Adam gelmiş otuz yaşına gözlükle önünü göremeyenler var.Bende yaptım askerliğimi ölmedim.Bedeliliye karşı değilim.insanların bedelli yapsa ne olur askere gitse ne olur senin için değişen ne sayın Başbakan 16 yıllık asker birikimi var diyor ve her yılda bu sayı katlanıyor.Hepsi birden asker olamayacağına göre bedelli çıkmasında ne sakınca var.Misafir denen kişi.

Misafir

normal askerlik 3 ay kısa dönem 1 ay olsun , temel eğitimi verin , tamamen profesyonel orduya geçin , böylece her seçim dönemi oy uğruna şehitlerin , gazilerin onurları gururlarıyla oynamayın..

Misafir

Bu ön yatgıdan vazgeçmeliyiz, hangimiz zenginiz. bence bedelli olmalı.Ülkemizin yıllık asker ihtiyacından fazla kişi varsa, bunlar bedelli olabilmeli. Örneğin 2018 yılını 1998 doğumlular kurtarıyor fazlası çıkıyorsa bu fazlalıklar bedel ödeyip askere gitmeye bilirler. Hem günümüzde profesyonel askerlik yaygınlaştı, askere giden imza atıp 5-10 yıl veya daha fazla askerlik yapabiliyor.

mehmet uğuz

Ülkemizin yıllık asker ihtiyacından fazla kişi varsa, bunlar bedelli olabilmeli. Örneğin 2018 yılını 1998 doğumlular kurtarıyor fazlası çıkıyorsa bu fazlalıklar bedel ödeyip askere gitmeye bilirler. Hem günümüzde profesyonel askerlik yaygınlaştı, askere giden imza atıp 5-10 yıl veya daha fazla askerlik yapabiliyor. Buda askere alınacaklarda ayrıca bir yığılmaya neden oluyor. BENCE BEDELLİ ÇIKMALI VE HER ZAMAN DA OLMALI.

Misafir

Buradan az para geldi diyor

Vatandaş

Askerliğini yapmayana kız verilmeyeni siz tutup milletvekili yapmaya kalkıyorsunuz. Milletvekilliği için bile en azından askerlik şartı getirilmeliydi...

D.r

Ne kadar gereksiz yorumlar var.Zorunlu asker olarak giden askerlerimiz günümüz koşullarında çoğunluğu cephe ye gitmemekte hiç değilse askerlik önünde engel olarak durmaktansa devletine maddi anlamda katkı verir ve bunlar savunma sanayide kullanılabilir. Bedelli de gelire göre belirlenmeli ki orta ve düşük bütçeli gençlerimizde faydalanabilsin.

kundemacı

Nasıl olsa fakirlerin çocukları askere gidiyor. Zenginlerin çocuklarının askere gitmemesi için elbette bir çare bulursunuz. Ancak seçimden sonra deniliyor. Seçimden sonra kimin fesi, kimin külahı.

Misafir

bedelli bedelli, neyin bedeli askerliğin mi. askerliğin bir bedeli yoktur. bir bedel biçmek istiyorsanız bedeli ancak ölümdür.(şehadettir). giden yapar olur adam, gitmeyen kaçar ömür boyu korkakça vicdan azabıyla yaşar. alayınıza yazıklar olsun.

Misafir

tecil ettire ettire askerlikten kaçanlar hakkım haram olsun.

Misafir

Beklemesin gitsinler askere. Surekli çıktı çıkıyor derseniz gitmez kimse. Bence profesyonel ordu olmalı ama Ülkenin askerliği garibanlara mi hep; parası olmayana mi? Bir kere çıkardınız kaç kişi yararlandı? Bu mu eşit vatandaşlık? Ya tamamen kaldırın profesyonel ordu yapın ya da konuşmayın zengin fakir herkes gitsin