BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,01
ALTIN 2.325,72
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yılın ilk buğdayı Polatlı'da satıldı

Veli Ayaz`ın ürettiği 6,5 ton eksperia cinsi buğdayın ilk yarım tonluk kısmınını kilosu 4 liradan Ata Tohumculuk satın aldı.

Abone ol

Polatlı`da 2009 Hasat dönemi ilk buğdayının satış ihalesini Polatlı Ticaret Borsası Başkanı Yahya Toplu yönetti.

PTB işlem salonunda tüccar ve üreticilere yönelik konuşan PTB Başkanı Yahya Toplu, güneydoğu, güney ve Ege`de hasadın bitmek üzere olduğunu oralardaki üründe kalite kaybının olduğunu ve en kaliteli buğdayın Polatlı`da olduğunu söyledi.
Toplu şunları kaydetti:

``Türkiye`nin pek çok yerinde yüksek rekolte düşük fiyat beklentisi içerisindeydi tüm sanayici ve tüccarlar. Güney ve Güneydoğu`da yüksek rekolte düşük fiyat var. Egede hemen hemen yelmek vasfında buğday var. Bugün borsamıza gelen eksperia buğdayına bakınca ben umutlandım. Her sanayici ve tüccarın gözü İç Anadolu`ya döndü. Ve buradan buğday alma yönünde. Polatlı çiftçisi süneyle mücadelede artık başarıya ulaşmıştır. Çiftçimiz bilinçlendi, süneyle mücadelesini yaptı. Protein değeri yüksek olursa mağduriyetimiz ortadan kalkar. Yine Türkiye genelinde müdahale fiyatının üzerinde hububatını satan Polatlı çiftçisi olur. Bu kalite devam ederse Türkiye`nin her yerinde hububat satmak mümkün olacaktır. Bu tüccarın da Polatlı çiftçisinin de lehine olacaktır.``
Borsaya yılın ilk ürün buğdayını getiren Çekirdeksiz köyü üreticisi Veli Ayaz, verimin iyi olduğunu dekara 560 kilogram ürün aldığını, 12 dekar araziden 6,5 ton kaliteli buğday ürettiğini söyledi.