BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  GÜNCEL

Yıldırım 500 yıllık camiyi kül etti

Çorum’un Kargı ilçesine bağlı Saraçlar köyünde bulunan 500 yıllık tarihi cami, yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında kül oldu. <br/>Edinile...

Abone ol

Çorum’un Kargı ilçesine bağlı Saraçlar köyünde bulunan 500 yıllık tarihi cami, yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında kül oldu.
Edinilen bilgilere göre, şiddetli yağışla birlikte Saraycık köyüne bağlı Harmancı Mahallesi’nde bulunan köy camisine yıldırım düştü. 500 yıllık bir geçmişe sahip olan ahşap tarihi cami bir anda alev aldı. Caminin yandığını gören köy sakinleri, muhtar ve imama haber verdi. Kısa sürede büyüyen yangında cami kullanılamaz hale geldi. Köy sakinlerinden İsmail Kuş, köye sabah iki kez yıldırım düştüğünü belirterek, “Bir komşumuz camiden dumanlar çıktığını görmüş, köylülerimizden duyar duymaz hemen caminin yanına geldik. Jandarma ve itfaiyeye haber verdik. Jandarma yaklaşık bir saat sonra köye ulaştı ancak itfaiye gelmedi, nedenini bilmiyoruz. Yangın kendiliğinden söndü. Jandarma olay yeri inceleme ekipleri geldi tutanak tuttular ve gittiler. Camimiz 500 yıldan daha fazla bir tarihe sahip, devamlı ibadetimizi yaptığımız, evimiz gibiydi. Köyümüzün nüfusu yaz aylarında bini buluyor ve bu camiyi sadece biz kullanmıyoruz civar komşu köyler de camimizi kullanıyor. Yangın sırasında Kargı Müftülüğünü aradık. Şu ana kadar müftülükten hiç kimse gelip de caminin durumunu görmedi. Cami yandı ve yandıktan sonrada kimse gelmedi. Şu anda köyde ibadetimizi yapacak yerimiz yok. Namazlarımızı okulda kılıyoruz. Yetkililerden camimizi yeniden yapmalarını istiyoruz” dedi.
Cami imamı Osman Keskin ise sabah saatlerinde çok şiddetli bir yağış olduğunu, yağış bittikten sonra köyden bir kız çocuğunun caminin yandığını gördüğünü söyledi. Bunun üzerine koşarak camiye gittiklerini anlatan Keskin, ”Gittiğimde zaten cami çatının altından yanmaya başlamıştı. Hiç bir müdahale yapma şansımız olmadı ve cami tamamen yandı. Köyden bir vatandaşımız camiye yıldırımın düştüğünü görmüş. Camimizin 40-50 civarında cemaati var. Çevre köylerden de imamı olmayan camilerden sürekli cemaat geliyor. Köyümüzde, yanan caminin haricinde 8 kilometre uzaklıkta köy merkezinde bir cami var. Bir de burası vardı maalesef yandı” diye konuştu.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
(İHA)