BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Yılda iki maaş promosyonu

Memurun promosyon çilesi bitti. Promosyonlar personele dağıtılacak.

Abone ol

Kamu personeli maaşlarının bankalar aracılığıyla ödenmesine yönelik imzalanacak protokol çerçevesinde, bankalar tarafından verilecek promosyonlara düzenleme getirildi.

Promosyonlar, ilgili banka tarafından personel adına açılan hesaba her personel için eşit tutarlarda aktarılmak suretiyle altı aylık periyodlarla ödenecek. Ayrıca, promosyon, personelin ihtiyacı için de kullanılabilecek.
Banka Promosyonlarıyla ilgili Başbakanlık Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenlemeyle kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerin bankalar vasıtasıyla ödenmesine devam edilecek.

Aylık ve ücretlerin hangi banka aracılığı ile ödeneceği, oluşturulacak üç kişilik bir komisyon tarafından istekli bankalardan teklif alınmak suretiyle tespit edilecek.

Protokol süresi en çok 5 yıl olacak
Komisyon, kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili biriminin harcama yetkilisinin başkanlığında söz konusu birimde görev yapan toplam personelin en az yüzde 10'unun sendikalı olması halinde yetkili sendikadan bir üye ile merkez teşkilatında üst yönetici; taşra teşkilatında ise o birimin bağlı bulunduğu bir üst amir tarafından ilgili birimde görev yapanlar arasından seçilecek bir üyeden oluşacak.

Bankalarla yapılacak protokollerin süresi iki yıldan az, beş yıldan çok olamayacak. Yapılan protokollerle, banka tarafından verilecek promosyon miktarının tamamının personele dağıtılması genel ilke olarak benimsendi.
Genelgenin yayımı tarihinden önce kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinin ödenmesine yönelik olarak kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili bankalarla yapmış oldukları ve yürürlükte bulunan protokoller sürelerinin bitimine kadar geçerli olacak.