BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.423,37
HABER /  SPOR

Yiğido evinde KRAL

Sivasspor, Trabzonspor'u devirdi. Evinde oynadığı 10. maçtan da zaferle ayrıldı...

Abone ol SİVAS: 2-0 :TRABZON

Stat: 4 Eylül
Hakemler: Selçuk Dereli, Bahattin Duran, Mustafa Sönmez

Sivasspor: Akın, Murat, Saidi, Hayrettin, Abdurrahman, İlhan, Sezer, Musa, Muhammed Ali, Mehmet Yıldız, Cvetkov,

Trabzonspor: Tolga, Tayfun, Erdinç, Çağdaş, Ayman, Barış, Mustafa Keçeli, Ferhat, Gökdeniz, Yattara, Umut Bulut

Karşılaşma soğuk hava nedeniyle henüz başlamadı. Sivas'ta -15 derecelik dondurucu bir hava var.

Futbolcular saat 15.00'te başlaması gereken maç için 10 dakikalık bir geçikme ile sahaya çıktı. Mücadele az sonra başlayacak

MAÇ BAŞLADI

Karşılaşmaya Trabzonsporlu futbolcular başladı. İki takımda başarılar diliyoruz...

1. dakika. Trabzonspor maçın ilk dakikasında Umut ile çok net bir pozisyondan sonuç alamadı. Sağ kanattan gelişen atakta Yattara ceza sahasına ortasını yaptı. Barış kafayı vurduğu top arka direkte Umut'un önünde kaldı. Bu futbolcu altısap üzerinde kaleci Akın'la karşı karşıya pozisyonda şutunu attı. Akın soluna iyi kapanarak topu kornere çelmeyi başardı.

3. dakika. Sivasspor sol kanattan gelişen atakta gole çok yaklaştı. Ceza sahasına yapılan ortaya kimse dokunamadı. Yerden seken meşin yuvarlak Tolga'nın bakışları arasında üst direği yalıyarak auta çıktı.

12. dakika. Buz pistini andıran karşılaşmada ilk bölüm 0-0 eşitlikle geçildi. Top kontrolünün zor olduğu zeminde futbolcular ayakta durmakta bile güçlük yaşıyor.

22. dakika. Karşılaşmada iki takımda birbirine üstünlük kurabilmiş değil. İlk dakikası hızlı geçen mücadelede tempo bu bölümlerde düştü.

 28. dakika. Trabzonspor'da Ferhat sarı kart gördü. Bordo-Mavili futbolcunun Sivaslı İlhan'a yaptığı sert faul sonrası sahada tansiyon bir anda yükseldi. Hakem futbolcuları güçlükle yatıştırdı.

41.dakika. Sivasspor gole Mehmet Yıldız ile çok yaklaştı. Sağ kanatta Ayman geri pas yaptı. Kısa düşen topa kaleci Tolga çıktı. Araya giren Mehmet Yıldız ceza sahası önünde topu almasına rağmen kötü bir kontrolle sektirerek auta gönderdi. Yiğidolar mutlak bir fırsattan yararlanamadı.

 42. dakika. Sivas atağında Mehmet Yıldız'ı indiren Erdinç Trabzon'da sarı kart gören isim oldu.

45. dakika. Maçta ilk yarı için normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 1 dakika gösterdi.

Sivas'ta ilk 45 dakikada gol olmadı. Sivasspor ve Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle tamamlandı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

Sivasspor 2. yarıya başladı...

47. dakika. Sivasspor atağı sağ kanattan etkili gelişti. Ceza sahasına ortalanan top sol kanatta Sezer'in önünde kaldı. Bu futbolcu uygun durumda sert vurdu. Savunmaya çarpan top kalecinin üzerine gitti. Tolga topu kapanarak kontrol etti.

 49. dakika. Trabzonspor'da topla elle oynayan Barış sarı kart gördü.

 50. dakika. Sivasspor Cvetkov ile golü buldu. Sağ kanattan ceza sahasına yapılan ortaya Trabzonspor savunması kafayı vuramadı. Altıpas üzerinde topu  göğsüyle yumuşatan Bulgar golcü Cvetkov, kaleci Tolga'dan sıyrıldıktan sonra topu boş kaleye bıraktı.

Sivasspor Cvetkov'un golüyle Trabzonspor karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

 52. dakika. Sivasspor'da Hayrettin sarı kart gördü.

54. dakika. Sivasspor atağı sağ kanattan Mohammed ile etkili gelişti. Bu futbolcu ceza sahasına girmeden sert vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Tolga'nın ellerinde kaldı.

55. dakika. Trabzonspor beraberlik golüne Barış ile yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasına sokulan genç futbolcu kaleyi gördüğü anda sert vurdu. Akın iyi kapanarak topa sahip olmayı bildi.

 66. dakika. Sivasspor'da İlhan yerini Onur Tuncer'e bıraktı.

 70. dakika. Trabzonspor'da Barış yerini Ergin Keleş'e bıraktı.

 72. dakika Sivasspor'da Murat sarı kart gördü

73. dakika. Sivasspor gole  Saidi ile çok yaklaştı. Sağ kanattan Mohammed'in kullandığı köşe vuruşunda iyi yükselip kafayı vuran Tunuslu futbolcu meşin yuvarlağı kalenin az farkla yanından dışarı gönderdi.

 77. dakika. Sivasspor atağında Musa ceza sahasına girdiği anda Çağdaş tarafından indirildi. Hakem penaltı kararı verirken Trabzonlu futbolcuda kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

 78. dakika. Sivasspor'da topun gerisine geçen isim Mehmet Yıldız oldu. Golcü futbolcu kaleci ile topu ayrı köşelere gönderdi. Sivas farkı ikiye çıkarttı.

Sivasspor, Mehmet Yıldız'ın penaltıdan attığı golle Trabzonspor karşısında skoru 2-0 yaptı.

 81. dakika. Trabzonspor'da Yattara yerini Adnan'a bıraktı.

 86. dakika. Sivasspor'da Mohammed Ali yerini Gökhan Bozkaya'ya bıraktı.

 90. dakika. Sivasspor'da Gurbanov yerini Cvetkov'a bıraktı.

Maçın normal süresi sona erde. Hakem uzatmaları 2 dakika olarak gösterdi.

Karşılaşmada başka gol olmadı. Sivasspor, Trabzonspor'u 2. yarıda attığı gollerle Trabzonspor'u 2-0 mağlup ederek zirvedeki yerini korumayı bildi.

Yiğidolar bu sezon evinde oynadığı 10. maçtan da galip ayrılarak 27 puan toplamayı başardı.