BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,18
HABER /  GÜNCEL

Yeşil kartın kapsamı genişletiliyor

Yeşil kartın kaldırılacağı haberi söylenti çıktı. SGK, yeşil kartın kapsamını da genişletiyor. İşte ayrıntılar;

Abone ol

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Primsiz Ödemeler Genel Müdürü Yadigar Gökalp, yeşil kartın kaldırılmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde kurulan Sosyal Güvenlik Merkezi törenle açıldı. SGK Primsiz Ödemeler Genel Müdürü Gökalp, burada yaptığı konuşmada, geçen yıl reform niteliğinde yeni bir yapılanmaya gittiklerini söyledi.

Bu yapılanmadaki amacın insanlara daha etkin hizmet verilmesi olduğunu kaydeden Gökalp, şöyle konuştu:

''Yeşil kartlarla ilgili vatandaşlarımızın kaygıları bulunuyor. Yeşil kartlar konusunda gözden kaçan bir nokta var. Yeşil kart almak isteyen vatandaşların gelir hesaplamaları yapılırken net asgari ücretin 3'te 1'inin altında hesaplanıyordu. Oysa kanunda yapılan değişiklikle kapsam genişletildi. Geliri brüt asgari ücretin 3'te 1'inden az olanlara yeşil kart verilecek. Bununla beraber geliri biraz daha yüksek olanlar yeşil kart kapsamına alındı. Yeşil kartın kaldırılması söz konusu değil.''

SGK İl Müdürü Adil Demir ise insan odaklı hizmet verme gayretinde olduklarını söyledi.

Nüfus yoğunluğu, prim ödeyen sayısı ve aktif sigortalı sayısı gibi bazı kriterleri göz önünde bulundurarak Mardin'in Midyat, Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde müdürlükler açmaya karar verdiklerini kaydeden Demir, şunları söyledi:

''Midyat Merkez Müdürlüğü olarak 8 aydan bu yana hizmet vermekteyiz. Nusaybin'de de böyle bir şube açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kızıltepe'de ise merkez açma çalışmalarımız sürüyor. Mardin'de nüfusun yüzde 80'e yakını tarım ve hayvancılıkla ilgileniyor. Buna rağmen ildeki vatandaşların sadece yüzde 1,27'si bu sigortaya kayıtlı. Oysa ki biz bunun genişlemesini ve insanlarımızın bu imkanlardan yararlanmasını istiyoruz.''

Nusaybin Kaymakamı Yücel Gemici ise SGK'nın Türkiye'nin sosyal devlet olduğunu gösteren en önemli kurumlardan olduğunu belirterek, ilçede merkezin açılmasından memnuniyet duyduklarını, bundan sonra ilçede vatandaşların kurumla ilgili işlerinde zaman ve emek israfının önüne geçileceğini bildirdi.

İlçedeki kamu kuruluşlarının yöneticileri ve muhtarların da katıldığı tören, kokteylle sona erdi.