BIST 9.695
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.426,06
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yenişehir esnafı başkanla buluştu

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, lokanta ve restoran sahipleri ile biraraya geldi.

Abone ol

Sümer Park Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, belediyenin lokanta ve restoranlara yönelik geliştirdiği Beyaz Bayrak Projesi'nin daha da geliştirilmesi gerektiğinin altını çizerek, ruhsatsız ve korsan çalışan işyerlerinin kapatılacağını vurguladı. Kurbanoğlu, "Halkımızın sağlığı her şeyden daha önemlidir.

Temizlik konusunda asla taviz vermeyeceğiz. Lokanta ve restoranlara yönelik denetimleriz yapılmaktadır. Bu denetimler elbette ki gerekli ancak bundan da daha önemli olan oto kontrol mekanizmasını geliştirmemizdir. Lokanta, restoran gibi önemli bir hizmet veren esnafın kendi işini iyi yapmayan, sağlıklı üretim yapmayanı deşifre etmesi gerekir. Bölgemizde hijyen konularında çok ciddi sıkıntılarımız yok, ancak yine de gerekli önlemleri alıyoruz" dedi.

Ruhsatı olmayan, işportacı olarak isimlendirilen ve ulu orta döner, ciğer yapıp satanlara izin veremeyeceklerini kaydeden Kurbanoğlu, toplantıda ortak bir karar almak istediklerini, alınacak kararı radikal bir şekilde uygulayacaklarını dile getirdi.

Toplantıda söz alan Lokantacılar Derneği Başkanı Ahmet Elbahadır ise, kentin sorunları içerisinde ruhsatı olmayan ve ulu orta et yemekleri yapıp halka satanların önemli bir yer tuttuğunun altını çizerek, belediyenin bu tür çalışma içerisinde olanların engellenmesi ve ortadan kaldırılması için alacağı kararların arkasında olacaklarını dile getirdi. Elbahadır, "Korsan olarak üretim yapanlara karşı belediyenin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Lokantacılar Odası olarak belediyenin sektöre yönelik radikal kararlar almasını destekliyoruz. Kentimizi bu tür üretim yapanlardan temizleyebilirsek daha güzel bir yaşam alanı oluşturmuş olacağız" diye konuştu.