BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,67
ALTIN 2.527,13
HABER /  GÜNCEL

Yeni Şafak yazarından bomba Yakup Köse iddiası!

28 Şubat mağduru Yakup Köse yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yeni Şafak Yazarı İsmail Kılıçarslan ise Yakup Köse ve Zaman Gazetesi ile ilgili bomba bir iddiada bulundu.

Abone ol

28 Şubat döneminde henüz 14 yaşındayken cezaevine giren ve hakkında yakalama kararı bulunan gazeteci Yakup Köse, dün akşam evine gittiği sırada bindiği otobüse yapılan operasyonla göz altına alındı. Köse bugün tutuklanarak Metris Cezaevi'ne götürüldü.

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan Twitter'da Yakup Köse ile ilgili çarpıcı bir gerçeği açıkladı. Buna göre Gülen medyası Köse'ye hükümet aleyhinde konuşması için "ahlaksız" bir teklifte bulunmuş.

İşte çarpıcı detaylar:

1.Bir şey iddia ediyor değilim. Sadece gerçek bir olay aktaracağım. Yakup Köse ile ilgili.

2.Bundan bir süre önce Yakup Köse beni arayıp, nerdeyse kahkahalar atarak 'beni Zaman'dan aradılar abi' dedi. 'Neymiş dertleri' dedim.

3. Zaman muhabiri, Yakup'un mağduriyeti ile ilgili olarak hükümeti suçlayıcı bir söyleşi talep etmiş kendisinden. Yakup 'bunu niçin yapayım'+

4.diye sorduğunda da 'biliyorsun tutuklama kararın var. Zaman'da yayınlanacak böyle bir söyleşinin sana faydası dokunur' cevabını almış.

5. Yakup Köse bunun üzerine 'elinizden geleni ardınıza koymayın, bana işkence edenlerden korkmadım. Sizden de korkmam' deyip kapamış telefonu

6. Pek çok kez yurt dışına çıkma şansı oluşmuş iken, 'hükümeti satma' karşılığı özgürlük vaadi almışken dimdik duran bi adam

7. Şimdi üzerimize düşeni yapıp Yakup'u ve tüm 28 Şubat mağdurlarını bu zulümden kurtarmazsak yazıklar olsun bize. Yazıklar olsun bize.