BIST 9.043
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.296,55

YENİ PEUGEOT 301 Test Sürüşü

B sedan segmentine hareket geliyor çünkü Peugeot 301 yeni tasarım ve teknolojik detaylarıyla çok daha göze batacak şekilde yollara çıkıyor.

B sedan segmentine hareket geliyor çünkü Peugeot 301 yeni tasarım ve teknolojik detaylarıyla çok daha göze batacak şekilde yollara çıkıyor.

Otomobilin tasarımı fark edilir şekilde değişti, tüm versiyonlarda led gündüz farları standart ve far tasarımı diğer tüm yeni Peugeot’lar gibi çeltikli oldu. Yeni dikey ön ızgarada aslan logo ortaya geldi. Kaput yatay tasarımlı ve arka stoplar artık aslan pençesine kavuşdu. Yeni alaşımlı jantlarla otomobil eskiye göre ben buradayım diyen bir şıklığa sahip olmuş.

İçeride de kendisini gösteren değişiklikler var gösterge paneli artık beyaz ve daha şık, üst versiyonda parlak siyah ön konsolda  7" dokunmatik ekran bulunuyor. Buradan apple car play, android auto, mirror link gibi uygulamaları kullanabiliyorsunuz hatta rakipleri arasında bu özelliği sunan tek otomobil . Bu arada siri desteğiyle gelen mesajlar size okunuyor sizde sesli cevap vererek mesajınızı yazdırabiliyorsunuz. Özellikle trafikte iş yapmak zorunda kalanlar için çok kullanışlı bir detay bu sistem.

Artık arka görüş kamerası var bunun yanında kapılardaki eskiden şikayet edilen fitiller değişti ve kapılar daha sakin açılıp kapanabiliyor artık.

 Otomobilin içi çok ferah arka baş ve diz mesafesi çok iyi. Arka kapı içlerinde cep yok. Ama önde yeterince eşya alanı sunuyor otomobil. Bagaj ise segmentinin en iyisi 640 litre. 

Otomobil yalnızca manuel şanzımanla satışta. 1.2 litrelik Pure Tech 82 beygir güçteki benzinli motor ve 1.6 litrelik 92 beygir güç üreten dizel motor 3 farklı donanımla satılıyor. Otomobille lansmanda tanıştığım için çok uzun kullanma şansım olmadı, ancak koltukların rahatlığı, süspansiyon sisteminin eskiye oranla çok daha iyi olmasının yanında çok iyi olmayan bir yalıtıma sahip. İyi haber ise çok ekonomik olması, 4.1 litrelik karma yakıt tüketimine sahip ancak daha önce yapılan testlerde de görüldü ki özellikle uzun yolda fabrika verilerinin çok altına düşebilirsiniz sakin ve doğru kullanımla. Otomobilin fiyatı ise 58.900 TL ile donanıma göre 74.900 TL arasında değişiyor.