BIST 9.484
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.495,58

YENİ PEUGEOT 3008 Test Sürüşü

Baştan sona değişen otomobilin tabii ki en çarpıcı yanı hem iç hem dış tasarımı. Tasarım zevke göre değişir ancak henüz bu otomobilin tasarımından etkilenmeyene rastlamadım.

Yeni 3008’e bakıp ta heyecan duymamak mümkün değil, favori otomobillerimden olan eski versiyonuyla arasında tasarım anlamında hiçbir bağ kalmamış. Eski crossover versiyon şimdi tamamen suv olarak karşımızda. Bu daha görür görmez etkilendiğim otomobille Bologna’da kısa bir test sürüşü yapma şansım oldu.

Baştan sona değişen otomobilin tabii ki en çarpıcı yanı hem iç hem dış tasarımı. Tasarım zevke göre değişir ancak henüz bu otomobilin tasarımından etkilenmeyene rastlamadım. Farlarından tamponuna kadar tüm detaylar otomobile özgün bir karakter kazandırmış.

Yeni 3008’in içi de yepyeni yeni i-cocpit konsol tasarımı bulunuyor. Eski versiyondaki şalter şeklindeki tuşlar bu defa piyano tuşlarını andırıyor. Çok şık detaylardan biride yenilenen vites kolu. Tamamen digital olan gösterge panelini 5 farklı grafik tasarımına sahip modda kendinize göre özelleştirebiliyorsunuz.

Alcantara koltuklar öyle kolay gözünüzün alışıp sıkılacağı türden değil.591 litrelik bagaj hacmi yanında dingil mesafesi artan otomobilin arkadaki diz mesafesine etkisi büyük olmuş, yani daha geniş bir iç mekana sahip.

Şerit takip sistemi, aktif fren desteği, dinamik cruise kontrol gibi güvenlik özellikleri yanında çeşitli zor zeminler için yani kar,çamur gibi zeminlerde rahat hareket etmenizi sağlayacak grip kontrol sistemi bulunuyor. Henüz 4x4 alternatifi bulunmayan otomobil için bu sistem arazi sürüşleri için gerekli desteği sunmakta yeterli kalıyor.

Test ettiğim yeni 3008 EAT6 şanzımanla birlikte 1.6 dizel motoru sahipti. Sürüşü oldukça canlı ve net tepkiler aldığım otomobilin benim gibi tanışan herkesi etkileyeceğinden eminim.