BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.500,91

YENİ NESİL SCANİA

2016 yı rekorlarla geçiren Scania geçen yıl 90 binin üzerinde satış rakamına ulaştı. Şimdi ise 2017 Truck of the year ünvanının sahibi ve yeni nesil kamyonları ile yola çıkmaya hazırlanıyor.

İstanbulpark benim için yüksek beygir yüksek tork ve hız demek, bulunmaktan en çok keyif aldığım bu yerde bu defa hız yoktu ama beygir ve torkun alası vardı.

2016 yı rekorlarla geçiren Scania geçen yıl 90 binin üzerinde satış rakamına ulaştı. Şimdi ise 2017 Truck of the year ünvanının sahibi ve yeni nesil kamyonları ile yola çıkmaya hazırlanıyor. Bu yeni nesil kamyonların ilk sürüşünü intercity İstanbulpark da yapıyoruz.

 

Scania'nın yeni nesil araçları yeni teknolojilerle donatılmış durumda. Daha güçlü ve daha da güvenli. Teknoloji çağında sürdürülebilirliğin öneminin farkında olan Scania yeni nesil araçlarında özellikle co2 miktarını azaltan, yakıt ekonomisi ve sürüş konforunu arttıran sistemlerin yanında, sürücülerle birebir bağlantıda kalmayı hedefleyen Scania Entegre Sürüş Sistemleri ile de markanın başarılı grafiğini daha da yukarıya taşıyor. Bu sistemle örneğin yetiştirdiği bir Scania sürücüsünü haftalık olarak arayarak verdiği eğitim ve bilgilerin güncel kalmasını sağlıyor.

 

Daha önce yine Scania ile kısa bir sürüş deneyimim olmuştu ama daha çok fren ve denge üzerine bir deneyimdi şimdi ise trafiğe kapalı alanda 5 km lik bir sürüş deneyimi şansım oldu. Koca bir tırla sürüş yapmak sadece otomobil kullanan benim gibilere korkutucu gelebilir ama bu sürüş sonrası artık tırların birçok otomobilden daha konforlu bir sürüşe sahip olduğunu düşünüyorum.

 

Yeni kabinlerin yüksekliği 2 metreyi buluyor. İçeride otomobili aratmayacak malzeme kalitesi, çift yataklı ranza buzdolabı, eşya dolapları ve çok geniş bir alan var. Bir sürü ayna ile kör nokta diye bir şey kalmamış. 7"gösterge ekranında tüm sürüş bilgilerinizi ve bu sürüşe aracın tepkilerini takip edebiliyorsunuz.

 Yeni motorlarda %5 yakıt ekonomisi yapılıyor ve artık 12 ileri tam otomatik yeni şanzımanlarda yüzde 45 daha hızlı vites değişiyor. Yeni fren sistemi ile 40 ton yükle 80 km hızla 40 metrelik benimde daha önce deneyimlediğim fren mesafesi şu an 38 metreye inmiş durumda.Yeni nesil araçlar 115.000 euro dan başlayarak ihtiyaç ve donanıma göre yükseliyor.