BIST 9.481
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.505,27
HABER /  EKONOMİ

Yeni Merkez Bankası Başkanı için hükümetten ilk yorum

Yeni Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya oldu. Murat Çetinkaya'nın Merkez Bankası Başkanlığı'na atanması sonrası hükümetten ilk yorum ise Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'tan geldi.

Abone ol

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Murat Çetinkaya ve faiz politikasıyla ilgili sorulara "Merkez Bankası Başkanı daha görevine başlamadı. Başladıktan sonra o performansını en iyi şekilde değerlendirecektir" yorumunda bulundu. 

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Orta Anadolu İhracatçılar Birliği (OAİB) toplantı salonunda düzenlenen İklimlendirme ve Sanayi İhracatçı Birliği ödül töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Merkez Bankası Başkanlığına Murat Çetinkaya’nın atanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararnamesinin dün imzalandığı anımsatılarak değerlendirmesinin sorulması üzerine Elitaş, TBMM'da alınan kararla İstiklal Madalyası’nı vermek üzere gittikleri Şanlıurfa’nın kurtuluş günü olan 11 Nisan’da, aynı zamanda 13 yıl aradan sonra ilk kez Ankara dışında bir ilde Bakanlar Kurulu'nu gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

HASSAS DAVRANACAĞINA EMİNİM

Elitaş, “Bakanlar Kurulu yapılırken Sayın Çetinkaya’nın kararnamesi Hükümet tarafından imzalandı. Hayırlı uğurlu olmasını istiyoruz. Bankacılık sektöründe uzman bir arkadaşımız. Özgeçmişine baktığımızda yetenekli bir değer. Zaten Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı yapmış süreçte de. Kamuoyunun, piyasaların olumlu karşıladığını görüyoruz. Bu da bizim için önemli. Başarılar diliyoruz. Merkez Bankası Başkanlığı zor bir iş. Alacağınız her türlü karar, söyleyeceğiniz her söz ekonomiyi olumlu veya olumsuz yönde etkileyebilir. Bugüne kadar Merkez Bankası başkanları hep hassas davranmışlardır. Sayın Çetinkaya’nın da aldığı bu kültür çerçevesinde aynı davranış şeklini sergileyeceğini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Başka bir basın mensubunun, sanayicilerin şikayet ettikleri TCMB’nin faiz politikasında Çetinkaya döneminde bir değişiklik olup olmayacağı yönündeki sorusu üzerine de Elitaş, “Merkez Bankası Başkanı daha görevine başlamadı, 19’unda başlayacak göreve. Başladıktan sonra o performansını en iyi şekilde değerlendirecektir” ifadelerini kullandı.