BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Yeni Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak kimdir?

Yeni Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak kimdir? Hulusi Akar'ın yerine geçecek olan Salih Zeki Çolak aslen nerelidir? Salih Zeki Çolak hayatı hakkında detaylar...

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı'na atanan Orgeneral Hulusi Akar'dan boşalan Kara Kuvvetleri Komutanlığı koltuğuna Orgeneral Salih Zeki Çolak oturacak.

Yüksek Askeri Şura-YAŞ kararları bugün Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından açıklandı. PKK ve IŞİD operasyonları gölgesinde yapılan YAŞ'taki en kritik atamalardan biri Salih Zeki Çolak'ın ataması oldu. Üst üste operasyonların yapıldığı dönemde Kara Kuvvetleri'nin başına getirilen Orgeneral Çolak'ı zor görevler bekliyor.

Peki Türkiye'nin yeni Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak kimdir, aslen nerelidir? Salih Zeki Çolak hayatı hakkında detaylar haberimizde.

YENİ KARA KUVVETLERİ KOMUTANI SALİH ZEKİ ÇOLAK KİMDİR? hulusi akar'ın yerine kim geldi yeni kara kuvvetleri komutanı salih zeki çolak kimdir.jpg

20 Temmuz 1954 doğumul olan Orgeneral Salih Zeki Çolak aslen Trabzon Akçaabatlı.

1974 yılında Kara Harp Okulu'ndan Asteğmen rütbesiyle, 1975 yılında da Topçu ve Füze Okulu'ndan Teğmen rütbesiyle mezun oldu. 1988 yılına kadar Kara Kuvvetleri'nde çeşitli topçu birliklerinde takım komutanlığı, batarya subaylığı ve batarya komutanlığı görevi yaptı. 1988 yılında Kara Harp Akademisi'nden mezun olarak kurmay subay oldu. Kurmay subay olduktan sonra sırasıyla 4. Piyade Tümen Komutanlığı'nda Harekat ve Eğitim Şube Müdürlüğü, 49. Piyade Alayı'nda Tabur Komutanlığı, Genelkurmay Mali Plan Program Daire Başkanlığı'nda Program Subayı, Brüksel/Belçika'da Batı Avrupa Birliği Türkiye Askeri Temsilciliği ve Kurmay Başkanlığı, 108. Topçu Alay Komutanlığı ve Genelkurmay Genel Sekreterliği'nde Basın Yayın Halkla İlişkiler ve Tanıtım Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü.

2001 yılında Tuğgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede sırasıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığı Tayin Daire Başkanlığı ve 19. Piyade Tugay Komutanlığı görevlerini yürüttü.

2005 yılında Tümgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede sırasıyla Kara Kuvvetleri Personel Başkanlığı, Genelkurmay Genel Sekreterliği, Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı görevlerini yürüttü.

2009 yılında Korgeneral rütbesine terfi etti ve 7. Kolordu Komutanlığı'na atandı. 2011 yılında KKK Kurmay Başkanlığı'na atandı.

2013 yılında Orgeneral rütbesine terfi etti ve KKK Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na atandı. 2014 yılında 1. Ordu Komutanlığı'na atandı.

Evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce ve Fransızca bilmektedir. 2015 YAŞ kararları ile Kara Kuvvetleri Komutanı oldu.


YENİ GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL HULUSİ AKAR KİMDİR YOLU GÜL'LE ERKEN KESİŞEN KOMUTAN