BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.497,16

YENİ CİTROEN C3 Test Sürüşü

Tasarıma gelelim çünkü bu kısmı da çok eğlenceli daha önce %70 i bayanlardan oluşan C3 sevenleri biraz daha geniş bir yelpazeye yayılacak gibi. Çünkü artık feminen duruşu çok daha hareketli enerjik ve güçlü bir hal almış durumda

Ve yeni C3 “Merhaba” dedi. “Sizin kadar benzersiz” sloganıyla yola çıkan C3, tıpkı her insanın kendisine özel kişiliğinin benzersizliği gibi kendisini de ayrı ve özel bir yere koyuyor.

Haklılık payı da var tabi mesela o da diğer otomobillerden ayrılıyor çünkü farklı olarak dünyada bir ilke imza atıyor. Biraz açarsak bunu ConnectedCam Citroen ile sağlıyor. Yani iç dikiz aynasının hemen altında 120 derece geniş açılı 16 Gb dahili bellek ve Gps özellikli Full Hd kamera bulunuyor. Ve bu kamera sizin gördüğünüz araç önünde olup biten her şeyi kaydediyor. İlginç bir şey gördüğünüzde bunun tek tıkla fotoğrafını çekip veya 1 dakikaya kadar kaydedip sosyal medya aracılığı ile paylaşabilir ve ya özel bir mesajla gönderebilirsiniz.

Bu eğlenceli kısmı birde gereklilik var örneğin olası bir kaza durumunda sistem darbe öncesi 30 saniye ve darbe sonrası 1 dakikayı otomatik olarak hafızasında saklıyor. Bu şekilde elinizd olası kazanıza ait kanıt bulunmuş oluyor. Ayrıca Gps özelliği ile ilk defa park ettiğiniz yerin gps koordinatlarına sahip oluyorsunuz. Akıllı telefonunuz için ücretsiz bir uygulama ile kontrol edebildiğiniz bu sistem C3 ile sürekli online olmanızı sağlıyor.

Tasarıma gelelim çünkü bu kısmı da çok eğlenceli daha önce %70 i bayanlardan oluşan C3 sevenleri biraz daha geniş bir yelpazeye yayılacak gibi. Çünkü artık feminen duruşu çok daha hareketli enerjik ve güçlü bir hal almış durumda yani şimdi ise kadın erkek demeden daha çok gençlerin ve kendisini genç hissedenlerin favorisi olacak gibi görünüyor. Renkli tavan, renkli sis farları çerçevesi, siyah dodikleriyle otomobil gerçek anlamda dikkat çekici.

C3 artık Cactüs modeliyle tanıştığımız Airbump darbe koruyucularına sahip. Çizilmeye dayanıklı bu kabukların içinde 14 hava kapsülü bulunuyor tavan rengine göre de beyaz ya da kırmızı renkli çerçeve ile renkleniyor. Yani hem farklı bir tasarım hem de geçerli bir koruma sağlıyor. 36 farklı kombinasyon ile kendinize göre bir C3 yaratabiliyorsunuz. Dinamik ,klasik, yada aklınızdan ne geçiyorsa.

Otomobilin iç kısmını da yine kişiselleştirebiliyorsunuz. İçerisi de rengarenk ve hareketli yani içi dışı bir bir otomobil. Yine Cactüs den tanıdık el yapımı kapı kolları dikkat çekici. Valiz tutuyormuşcasına sizi yine standart otomobil havasından uzak tutuyor. Koltuklar ise oturan kişinin ağırlığına göre form alıyor yani koltuk konforuna söz yok.

Konsol oldukça renkli oluşunun yanında ergonomik ve kullanışlı. 7” dokunmatik ekranın kullanımı kolay bir yapısı var apple carplay, androaid auto ve mirror link ile akıllı telefonunuzla bağlantı halinde kalabiliyorsunuz.. 6.26 litrelik torpido yanında kapı içleri ve merkezi eşya gözü yeterli alana sahip. 300 litrelik bagaj hacmi B sınıfı bir hatcback için yeterli düzeyde.

C3 şık tasarımı yanında teknolojik yeniliklerden de faydalanıyor. Şerit ihlal uyarı sistemi, sürücü yorgunluk uyarı sistemi,hız ve limit panolarını okuma özelliği,yokuş kalkış desteği gibi güvenlik ve sürüş yardım sistemlerine sahip.

Test otomobilim 1.6 dizel 100 hp güç üreten motora ve 5 ileri manuel şanzımana sahip. Benzinli ve manuel versiyonların yanında merak edenler için otomatik benzinli versiyon mart 2017 de geliyor ancak dizel otomatik için belirli bir şey yok maalesef. Otomobili Sinop-Samsun arasındaki otoyolda ve Sinop içinde biraz bozuk asfalt yolda kullandım. Ortalama 5.5 litrelik yakıt tüketimi gösteriyordu ben bırakırken. Sürüşe gelirsek eskiye oranla daha alçak buda tutunmaya artı etkisi bulunuyor çok uzun süreli kullanmadım ancak virajlarda beni rahatsız eden bir denge sorunu olmadığı gibi çukurlu yollarda darbeyi süspanse etme konusunda da başarılıydı. Bu enerjik otomobili 52.250 TL ile versiyona göre 69.350 TL y kadar bir bedel ile sahip olabilirsiniz.