BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Yeni Başbakan görevine başladı

Avustralya’da, iki hafta önce yapılan seçimleri kazanan Liberal Parti lideri Tony Abbott, yemin ederek görevine başladı. <br/>Abbott, hüküme...

Abone ol

Avustralya’da, iki hafta önce yapılan seçimleri kazanan Liberal Parti lideri Tony Abbott, yemin ederek görevine başladı.
Abbott, hükümet binasında düzenlenen törende, İngiliz Genel Valisi Quentin Bryce’ın huzurunda yemin etti. Ülkenin yeni başbakanı,yeminin ardından ilk resmi açıklamasını yaptı.
55 yaşındaki Abbott’un ilk talimatı, ülkedeki karbon vergisinin kaldırılması yönünde oldu. "Bugün sadece bir tören günü değil, aynı harekete geçme günüdür" diyen Abbott, "Avustralya halkı, bizden iş bekliyor. Hükümetin tam olarak yapacağı iş budur" ifadelerini kullandı.
İdeolojilere değil, değerlere bağlı, problem çözücü bir hükümet olacaklarını belirten liberal politikacı, "Umarım yapacağımızı söylediklerimizle değil, yaptıklarımızla değerlendiririz" dedi.
Büyük bir yüzölçüme sahip ülkede yeni yollar inşa edeceklerini kaydeden Abbott, bazı sektörleri sıkıntıya sokan karbon vergisinin kaldırılmasına karşılık enerjinin daha etkin ve temiz kullanımı ve 20 milyon yeni ağaç dikimi gibi bir hareket planı hazırladıklarını söyledi.
Ülkeye yasa dışı yolla girmeye çalışan mültecilere ait teknelerin geri gönderilmesini öngören uygulamanın bugünden itibaren yürürlüğe gireceğini söyleyen Abbott, yasa dışı göç konusunu görüşmek üzere ilk yurt dışı ziyaretini Endonezya’ya yapacağını belirtti.
(İHA)