BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.425,56
HABER /  SEÇİM

Yeni Asır gazetesinden Erdoğan'a destek

Yeni Asır gazetesi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurdu.

Abone ol

120 yıllık tarihiyle Türk basınında ilklerin öncüsü olan Yeni Asır gazetesi, yarın gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediğini manşetinden duyurdu.

Böylece ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin gazetelerin seçimler öncesinde hangi siyasi hareketi destekleyeceğini okuyucularına duyurma geleneği Türkiye'de ilk olarak Yeni Asır tarafından başlatılmış oldu.

TÜRKİYE'NİN EN ESKİ GAZETESİ

1895 yılında Selanik'te yayımlanmaya başlanan Yeni Asır, halen Türkiye'nin kesintisiz yayın yapan en eski gazetesi olarak Ege Bölgesinde yayın hayatına devam ediyor. Gazete bugünkü sayısının manşetini Cumhurbaşkanlığı seçimine ayırdı. Manşetten verilen haberde "1930'da Serbest Fırka ve Fethi Okyar'ı, 1950'de DP ve Menderes'i, 1983'te askere rağmen Özal'ı destekledik. Ve bugün de 120 yıllık demokratik duruşa devam.... Türkiye'nin 12.Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı destekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin demokrasi ve vizyon açısından kırılma noktalarında açık tavrını sergilemekten çekinmeyen Yeni Asır, tarihten gelen misyonunu bugün de tekrarladı.

ATATÜRK'ÜN HEDEFLERİNE ULAŞTIRDI

Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, Cumhurbaşkanı adaylarından Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 yıllık başbakanlığında Türkiye'yi Atatürk'ün 10. Yıl Nutku'nda ortaya koyduğu vizyon ve hedeflere ulaştırdığı için böyle bir karar aldıklarını söyledi.

Yeni Asır'ın 120 yıllık tarihinde hep demokrasiden ve milletten yana saf tuttuğunu kaydeden Bursalı şöyle konuştu: "Türkiye'de bütün gazeteler izledikleri yayın politikalarıyla aslında bir adayı destekliyor. Biz okuyucularımıza duyduğumuz saygının bir gereği olarak ve tarihsel duruşumuza, kimliğimize uygun bir duruş sergilemek için böyle bir karar aldık. Yeni Asır olarak ülkemizin ve milletimizin aydınlık geleceği için çaba sarfeden, bedel ödemeyi göze alan, demokrasi yolundan şaşmayan kişi ve kurumların hep arkasında olduk, olmaya da devam edeceğiz."
09say01yeniasir.jpg