BIST 9.652
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,66

Yengeç burcundaki dolunay duygusal baskı yaratabilir

12 Ocak'ta 14:35’de Ay Güneş ile karşıt açı yapacak ve 22° Yengeç burcunda dolunay meydana gelecek.

12 Ocak'ta 14:35’de Ay Güneş ile karşıt açı yapacak ve 22° Yengeç burcunda dolunay meydana gelecek.

Yengeç burcu su elementinin öncü nitelikli bir burcudur. Zodyakta dördüncü evi yönetir. Yönetici gezegeni ise AY’dır. Bu nedenle kişisel temel ihtiyaçlarımız ve duygusal gelişimimizle ilgilidir.  Ev, yuva, aile, ebeveynler, atalar, köklerimiz, vatan, toprak, milliyetçilik, beslenme, gıda, barınma, kadın, doğum, bakım, güvenlik, emlak ve inşaat, denizcilik ile ilgili kavramlar Yengeç burcu tarafından temsil edilir.  Dolunayda tüm bu konular biraz daha dikkat çekebilir.

Dolunay an haritasında İkizler burcu yükselirken, Güneş ve Ay horoskopun 3-9 aksında yerleşiyor. Uluslararası ilişkiler, anlaşmalar, seyahatler, ulaşım, ulaşım araçları, turizm, ticaret, haberleşme, telekomünikasyon, posta servisleri, basın, medya, gazeteciler, eğitim, öğretmenler, hukuk, yargı ve üniversiteler tekrar vurgulanıyor. Yönetici gezegen Merkür Yay burcunun anaretik derecesinde yerleşerek zihinsel, duygusal ya da eylemsel meydana gelecek dönüşümler için  güçlü bir vurgu yapıyor. Bu durumun TC horoskopunun natal Merkür’ünün de partil karşısında olması Türkiye ve Türk halkı için tamamlanma, sonuçlanma, farkındalık gibi enerjiler taşıyor.

Bu dolunay yılın en sert etkili, güçlü dolunaylarından biri. Gökyüzünde Güneş, Ay, Plüton, Uranüs, Eris, Jüpiter arasında öncü bir büyük kare açı kalıbı oluşuyor. Birbirine karşı gelen, çatışan enerjiler yeryüzünde de stresli ve gergin durumlar oluşturabilir. Büyük kare açı kalıbında her bir enerji bir diğeriyle mücadele içindedir. Kişi için çok büyük bir motivasyon kaynağıdır. Sürekli yapılanma içinde olmalıdır. İyi kullanırsa hırs oluşturur, güçlükleri zorlama direnci verir. Üstesinden gelemezse kurban olma, zincirlere bağlı yaşamaya zorlar. Çıkış yolu gerçeği, şartları kabullenmekle başlar. Kişi bununla yaşamayı öğrenmeli, içindeki gelgitleri durdurmalıdır. 

Yay burcundaki Satürn Chiron ile kare, Jüpiter ve Uranüs ile uyumlu görünüm yaparak sorunların çözümü ve yaraların tedavisi için adalet ve dürüst işbirliğinin önemini vurgulamakta. Bu kişisel ve toplumsal tüm ilişkilerimiz için geçerli. Uzun vadeli hedefler için bilgece ve olgun davranışlar engelleri aşmamızı sağlayacaktır.

Güneş ve Plüton Oğlak burcunda olduğundan gerek ülkemizde gerek tüm dünyada özellikle politik alanda ve liderlerle ilgili ciddi gelişmelerle karşılaşabiliriz.  Aile, yuva, vatan, millet, güvenlik, barınma, beslenme gibi kavramlarda hassasiyetler doruk noktasına ulaşabilir ve bu alanlarda sınavlarımız olabilir. Toplumu ayrıştıcı, kutuplaştırıcı, bölücü kışkırtıcı olaylar, fitne artabilir.

Politikacıların, parti liderlerinin suikast vb. girişimlere karşı azami tedbirli olması lazım. Bu alanda gelen istihbaratlara önem verilmeli. Özellikle incelediğim Chp liderinin doğum haritası oldukça riskli transitler altında. Kendisi geçtiğimiz yaz bir tehlike atlattı, umarım tekrar böyle bir durum yaşanmaz.

Ülkemiz üzerinde karanlık güçlerin hesapları, gizli ve açık düşmanlıklar, terör, şiddet tüm bu hassasiyetleri son zamanlarda iyice arttırdı ve dolunay haftasında doruk noktasına ulaşabilir. Gençlerin bulunduğu ortamlar, okullar ve üniversiteler hedef olabilir. Büyükelçilikler, adliyeler, ibadethaneler, devlet adamları, dini liderler, havaalanları, deniz yollarına dikkat edilmeli…

Castor ve Pollux ikizler takımyıldızındaki bu iki sabit yıldız dolunayda söz sahibi. ‘’Eski Yunan mitolojisine göre Pollux ve Castor adlı ikiz kardeş varmış. Bunlardan Castor ölümlü Pollux ise ölümsüzmüş. Bu iki kardeş, zamanın en büyük alimi ve savaş ustası at-adam Chiron tarafından eğitilmiştir. Kardeşler, mitolojide Argo Gemicileri olarak bilinen maceraperest bir gruba katılıp, Tanrı Ares’in altın postunu almak için Ida krallığıyla savaşa girmişler. Bu savaşta Castor öldürülünce Pollux Zeus’tan kendisinin de ölmesini istemiş.

Zeus bu iki kardeşin yeryüzündeki örnek dostluk ve sevgilerinin sonsuza dek sürmesi için bu gençlere yer açar. Ayrıca Zeus’un kardeşi Denizler Tanrısı Poseidon da bu iki kardeşe rüzgara hükmedecek güç vermiştir. Bu yüzden bu takımyıldızı eski gemiciler için dinsel değer kazanmıştır. Bu takımyıldızı gökyüzünde görüldüğünde deniz seferlerinin başlamasi için en uygun zaman olarak düşünülmüştür.’’

Kadim astrologlar bu iki yıldızın etkisini çok güçlü ve tehlikeli değerlendirmiştir. Keskin zeka, ani yükseliş, hızlı düşüş, bilinçli kötülük, yalancılık, otoritenin zarar görmesi, kaza ve kayıplarla ilişkilendirilmiştir.

Ay ile birleşirse ve gerilimli açılar alırsa, nefret, kadınların zarar görmesi, hırsızlar, şiddetli ölüm, güç, gurur, hastalık, felaket, yaralanma, hapis tehlikesi, körlük, kaza tehlikesi, anlaşmalar ya da evlilikte yaşanan sıkıntılar, boğulmalar, boğulma, zehirlenme ya da suikast yüzünden ölüm getirebilir.

Güneş ile birleşen Plüton haritaya kararlılık, hırs, güç ve dönüşüm enerjisi veriyor. Geçmişimiz ve geleceğimiz arasında belirleyici rol oynayan Ay düğümleri ekseni; dolunay tarafından tetikleniyor.

Türkiye’nin yükselen burcu Yengeç… Ülkemiz için önemli olan bu dolunayda ülke huzuru, güvenliği, istikrarı için sınırlarımızda, komşu ülkelerle ilişkilerde çok daha kararlı ve güçlü bir tutum belirlememiz, bölge içinde öncülük etmemiz, irade göstermemiz mümkün. Bu anlamda geçmişten bu yana bizi bağlayan kısıtlayan koşulları, dış ülkelerle ilişkileri, politikaları, yönetim sistemlerini değiştirmemiz gerekebilir. TC’nin natal Merkür Satürn’ünün etki alması anayasa ve yönetim şeklindeki değişimleri de vurguluyor.

Kollektif gezegenlerin söz sahibi olması bu dolunayı aynı dönemde yaşayan kişileri etkileyecek toplumsal etkileri simgeliyor. Öncü bir dolunay olması yeni bir döneme başlamak için eski kavramları tamamen sonlandıracak gücü de vermekte.

Dolunay dönemlerinde hem ruhsal hem bedensel hassasiyetin artması ve kronik sağlık problemlerinin nüksetmesi mümkün. Yengeç burcu bedenimizde göğüs, mide, on iki parmak bağırsağı, karın, sindirim sistemimizi yönetir. Dolunay zamanlarında özellikle stres kaynaklı mide ve sindirim sorunları artış gösterebilir. Aynı zamanda böbrekler, bel bölgesi, cilt ve dişlere de özen göstermek gerekiyor.

Ocak ayında özellikle 11-13, 19-20, 27 Ocak dolunay enerjileri yoğun olarak kendisini hissettirebilir. Gerek bireysel yaşamlarımızda gerekse toplumsal konularda sağduyulu, adil ve mantıklı davranmamız gereken bir dönemdeyiz. Bu vatanı paylaşan, burada beslenen, barınan fertler olarak tüm ayrıştırıcı, kışkırtıcı söylem ve olaylara dürtüsel tepkiler vermeden, güçlü durmalıyız. Hepimizin kardeş olduğunu ve bizim bizden başka dostumuzun olmadığını da unutmamalıyız…

Dolunayın genel etkilerini öz burcunuz ile birlikte yükselen burcunuza göre de takip ediniz…

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)

Dolunay geçmişe ait kavramlara, aileniz, eviniz, yuvanız ve köklerinize ait kavramlara dikkat çekiyor. Aileniz, eviniz ve ebeveynlerle daha fazla ilgilenmeniz gerekebilir. Yaşadığınız yer ve mekanlarda değişimler olabilir.

BOĞA (21 Nisan - 21 Mayıs)

Dolunay iletişim evinizi hareketlendirecek enerjiler veriyor. İş veya özel amaçlı ani bir seyahate çıkabilirsiniz. Ulaşımda ve trafikte dikkatli olun. Kardeşlerinizin ve akrabalarınızın yaşamında oluşacak gelişmeler sizi de etkileyebilir.

İKİZLER (22 Mayıs – 21 Haziran)

Dolunay ile birlikte sahip olduğunuz malvarlıkları ve kişisel kazançlarınızla ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz. Başkalarıyla paylaştığınız kaynaklar ve ortak sorumluluklarla ilgili dönüşümler olabilir. Ev ve aile için harcama yapabilirsiniz.

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz)

Dolunay ile birlikte duygularınız ve farkındalığınız son derece güçlenebilir. Yaşamınızda radikal değişimler yapmak, istemediğiniz kavramları sonlandırmak için kararlı olabilirsiniz. Kişisel imajınız, ilişkileriniz, kariyeriniz ile ilgili önemli dönüşümler meydana gelebilir. Sağlığınıza daha fazla özen göstermelisiniz.

ASLAN (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Dolunay ile birlikte sizi etkileyen iş veya özel sorunlarınıza çözüm arayabilirsiniz. Gereksiz kuruntu ve endişelerden uzak durmaya çalışın. Ruh ve beden sağlığınızla ilgili yardım alabilirsiniz. Bazı sırların ortaya çıkması mümkün.

BAŞAK (24 Ağustos - 22 Eylül)

Dolunay umutlar, projeler, arkadaşlıklar evinizi etkiliyor. Gelecekle ilgili bazı hedeflerinize ve dileklerinize kavuşabilirsiniz. Sosyal hayatınız hareketlenebilir, arkadaşlar, davetler, organizasyonlar, çocuklarınızla ilgili gelişmeler günlük hayatınızı hareketlendirebilir.

TERAZİ (23 Eylül - 23 Ekim)

Dolunay iş ve kariyerinizi etkileyen alanda dönüşümler meydana getirebilir. Kariyer hedeflerinizde daha kararlı ve hırslı olabilirsiniz. Bu dönemde aile büyükleriniz ve otorite kavramları ile ilgili konular da sizi meşgul edebilir.

AKREP (24 Ekim - 22 Kasım)

Dolunay ile birlikte bir seyahate, tatile çıkabilirsiniz. Eğitim, yutdışı, medya, yayıncılık ve hukuksal konularda hızlı gelişmeler olabilir. Kardeş ve yakınlarınızla ilgili sürüncemede kalan bir konuda sürpriz, hızlı gelişmeler yaşanabilir.

YAY (23 Kasım-21Aralık)

Dolunay ortaklaşa kazançlar ve maddi konulara dikkat çekiyor. Kredi, prim, miras, nafaka, sigorta gibi gelir ve giderlerinizde dönüşümler olabilir. Aileye ait bir mülkden elde edilecek gelir ya da uygun bir kredi ile ev alımı ve yatırım yapma imkanı bulabilirsiniz.

OĞLAK (21 Aralık – 20 Ocak)

Dolunay ile birlikte ikili ilişkilerinizde, ortaklık, işbirliği, evlilik gibi kavramlarda dönüşümler olabilir. Eşiniz, partneriniz veya ortağınızla olan ilişkilerde daha sağduyulu ve yapıcı hareket etmelisiniz. Ev, emlak, arsa vb. ailenizi de etkileyen maddi konularda sürpriz gelişmeler yaşayabilirsiniz.

KOVA (21 Ocak –18 Şubat)

Dolunay günlük yaşamınız, iş ve çalışma koşullarınızda değişimler getirebilir. İş ve kariyerinizle ilgili sorumluluklar artsa da daha hızlı ve verimli günler sizi bekliyor. Günlük temponuz sizi yorabilir, sağlığınıza özen gösterin.

BALIK (19 Şubat – 20 Mart)

Dolunay duygusal hayatınızı hareketlendirebilir, aşk yaşamınız mutluluk verebilir. Sanat, hobiler ve yeteneklerinizi değerlendirebileceğiniz ortamlarda bulunabilirsiniz. Çocuklarla ilgili konular da bu dönem sizi daha fazla meşgul edebilir.

Demet BALTACI

bilincakademisi@gmail.com