BIST 9.530
DOLAR 32,48
EURO 34,78
ALTIN 2.477,81
HABER /  DÜNYA

Yemen'de Türk Gemisine roketli saldırı

Yemen'e giden Türk kargo gemisine Husiler'in roketli saldırı düzenlediği belirtildi. Saldırı haberini Beyaz Saray duyurdu. Yapılan açıklamada, kargo gemisinin Yemen'e buğday taşırken vurulmasının ardından alarma geçildiği duyuruldu.

Abone ol

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Yemen'e buğday taşıyan Türk kargo gemisine 11 mayıs'ta Husiler'in roketli saldırı düzenlediği belirtildi. Gemide o tarihte meydana gelen patlamanın nedeni tam olarak anlaşılamamıştı.

Türk gemisin İnce İnebolu'nun 50 bin ton Rus buğdayı taşıdığı, patlamanın geminin Kızıl Deniz'de Yemen'in Hudey'de limanının kuzeyinde, Salif limanının 112 km açıklarında, limana yaklaşma izni beklemek için demirli iken meydana geldiği öğrenilmiş, patlamanın bir füze mi yoksa içten bir patlama olduğu tartışılmıştı.

Beyaz Saray, Yemen'de Husiler tarafından Saleef Limanına buğday taşıyan bir yük gemisine düzenlenen roket saldırısından "kaygı duyduklarını" açıkladı.

Beyaz Saray açıklamasında yine bu ay içerisinde Kızıldeniz'den geçen bir petrol tankerine de benzer biçimde Husi güçleri tarafından saldırı düzenlendiği ifade edildi.

Beyaz Saray ayrıca "Bu olaylar, Yemen'deki füze tehdidinin tüm ülkeler için geçerli olduğunu ve Birleşmiş Milletler kararlarının uygulanmasının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor" dedi.

YEMEN AÇIKLARINDA FÜZE SALDIRISINA HEDEF OLDU

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, İnce İnebolu isimli kuru yük gemisine yönelik füze saldırısı hakkındaki bir soruya yazılı cevap verdi. Aksoy, Rusya'nın NovorossiyskLimanından yüklendiği buğdayı Yemen'in Saleef Limanına götürmekte olan İnce İnebolu adlı Türk gemisinin 10 Mayıs 2018 tarihinde saat 23.15'te Yemen açıklarında bir füze saldırısına hedef olduğunu belirtti.

HERHANGİ BİR CAN KAYBI VEYA YARALANMA MEYDANA GELMEDİ

Aksoy, "Tamamı Türk vatandaşı 23 mürettebatın bulunduğu gemide saldırı sonucunda herhangi bir can kaybı veya yaralanma meydana gelmemiştir. Uzmanlarımızın söz konusu olayla ilgili tetkik ve araştırmaları sürmekte olup, bu incelemelerin sonuçları bilahare kamuoyuyla paylaşılacaktır" açıklamasında bulundu.