BIST 9.680
DOLAR 32,41
EURO 34,45
ALTIN 2.488,61
HABER /  POLİTİKA

Yazıcıoğlundan yeni iddia

BBP lideri Yazıcıoğlu, PKK'nın elebaşılarının yakında teslim edileceğini öne sürdü

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''Benim Bildiğim Karayılan ve Bayık Irak'tadır. Öyle zannediyorum ki bunlar en kısa zamanda Türkiye'ye verilecek'' dedi.

BBP Genel başkanı Muhsin Yazıoğlu, Alperen Ocakları Düzce Şubesi tarafından 18 Temmuz Kapalı Salonu'nda sahnelenen ''Kınalı Kuzular'' isimli oyunu izledi. Muhsin Yazıcıoğlu, salonda izleyicilere yönelik konuşmasında, ''Öncelikle bu memlekette Bayrak inmeycek, ezan susmayacak ve vatanı kimse bölemeyecek'' dedi.

Bir milletin geleceğinin gençliğinin eğitiminde, vatan sevgisinde yattığını kaydeden Yazıcıoğlu, ''Eğer gençlik vatanını umursamaz, kavga eder, uyuşturucu alırsa ve eğitiminde bayrak, ezan ve vatan sevgisi verilmez ise o millet batmaya mahkumdur. Vatanını seven, diyaloğa açık, kavgadan uzak,fikrine bağlı, ufku açık ve çalışkan bir gençlik yetiştirmeliyiz'' diye konuştu.

Terör olaylarına değinen Yazıcıoğlu, ''Vatan toprağına izinsiz giren herkes cezalandırılır. Ben devlet istiyorum. Öyle bir devlet istiyorum ki vatan toprağına izinsiz giren hainleri cezalandıran bir devlet istiyorum'' dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

''Bazı gazetelerde okudum. Benim beyanıma göre Karayılan Almaya'da Fransa'da demişim. Ben böyle demedim. Bir telefon geldi. Karayılan Almanya'da bir düğüne katılacakmış diye, inanmadım onun Irak'ta olabileceğini söyledim ama yinede araştırın dedim. Ama bazı basın organlarında Karayılan'ın Almanya'da olduğunu söylediğim yazıldı. Benim Bildiğim Karayılan ve Bayık Iraktadır. Öyle zannediyorum ki bunlar en kısa zamanda yakalanıp Türkiye'ye verilecek. Kim bunlar terör Örgütünün defolu üst düzey elemanları. Karayılan Kanser. Bayık ise Örgütün muhasebecisi. Bayık, muhasebe işinde yanlış yaptı, şimdi örgüt içinde sorgulanıyor. Yani bunlar defolu üst düzey elemanlar. Biz pazarlığa oturmayın. Ne kadar çok pazarlığa oturursanız geleceği karartırsınız, dik durun diyoruz.''