BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.497,16
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Yazdığı gazeteyi canlı yayında böyle eleştirdi

CHP PM üyesi Fikri Sağlar, yazı yazdığı gazeteyi canlı yayında eleştirdi, gazetenin eski yazarı Enver Aysever de destek çıktı.

Abone ol

İNTERNETHABER - ÖZEL İÇERİK

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Aykırı Sorular programı deneyimli siyasetçi ve yazar Fikri Sağlar’ı konuk etti.

Türkiye gündemine dair bir çok konunun konunun konuşulduğu programda CHP Parti Meclisi üyesi ve Mersin Belediye Başkan aday adayı Sağlar, barış süreci ve Diyarbakır buluşması ile ilgili görüşlerini anlattı. 

BDP'Yİ DIŞARIDA BIRAKIP BARZANİ İLE SORUNU ÇÖZEMEZSİNİZ

Sağlar, barış sürecinin tıkandığını ve şimdiye kadar yapılması gereken yasal düzenlemelerin yapılmadığını vurguladı “BDP’yi dışarda bırakıp Barzani ile konuşarak Kürt sorununu çözemezsiniz” dedi.

Ancak programın en çarpıcı noktası, Sağlar'ın halen köşe yazısı yazdığı BirGün gazetesine yönelik eleştileri oldu. Kendisi de geçen seneye kadar BirGün de yazan, programın sunucusu Enver Aysever canlı yayında gazetesini eleştiren Sağlar'a destek verdi ve sosyalistlerin, liberal eleştirinin korkusundan halkın gerçeklerinden koptuğunu ileri sürdü.

İşte Sağlar ve Aysever'in BirGün gazetesine yönelik eleştirileri:

TELEVİZYON VE GAZETELER CHP ALEYHİNDE

Fikri Sağlar: Türkiye'de 16 televizyon, 16 gazete CHP'nin aleyhinde. Çünkü Başbakan'ın elinde. Kamuoyunun algısını yönetmek çok önemli. Belki şöyle sıkıntı çekiyoruz. Bunun altını çizmek çok önemli. CHP malesef toplumun algısını yönetmeyi, kendisiyle ilgili gerçekleri anlatma doğrultusunda çok beceremiyor.

Enver Aysever:Şöyle bir sosyolojik veri var. İster 16 televizyon, ister 1200 gazete hepsi yok saysın. Anıtkabir'i 1 milyon 100 bin insan, dünyanın her yerinde haber olacak şekilde gezdi. Bu bir…   Bunu görmemek mümkün değil. Bu sizin tabanınız aslında. İki, sert milliyetçi söylemler içinde olan insanlar olduğu gibi CHP'nin tabanında sadece laiklik ve yaşam biçimi kaygusu güdenler de var.  Bugünden bir örnek. Meclis Başkan vekili, AK Partili Sadık Yakut, mecliste toplanan 14. Ulusal Çocuk Forumu'nda gelecek dönemde karma eğitimin kaldırılacağı çalışmasının yapılacağını söyledi. Bu şu demek, Artık Türkiye'de Cumhuriyet'in temel kazanımı olan kadın erkek eşitliği fiilen ortadan kalkması… Bu noktada, ne diyorsunuz?

HÜKÜMET CUMHURİYET İLKELERİ VE DEMOKRASİYE İHANET EDİYOR

Fikri Sağlar: CHP buna müthiş bir şekilde  karşı çıkıyor. Bunu görmezden gelirsek hak yemiş oluruz. Kızlı erkekli evlerde oturulamaz, bununla ilgili düzenleme yapacağız diyen hükümet sadece Cumhuriyet'in temel ilkeleri değil, insan haklarına da yasalara da demokratik bir ülkeye ihanet eden bir konumda. Otoriterlikten totoriterliğie geçiş hatta faşizmin ayak sesleri bunlar. Biraz evvel bir şey söylediniz. 1 milyon 87 bin kişi 10 Kasım günü Anıtkabir'e gitti. CHP bunu  gördü. Ama CHP'nin gördüğü bu önemli tepkiyi, malesef biraz evvel söyledim. Benim içinde bulunduğum BirGün gazetesi bile görmedi. Dolayısıyla algı çok önemli.

Enver Aysever: Ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Fikri Sağlar: Üzülüyorum.

Enver Aysever:BirGün gazetesindekilerle konuşutunuz mu bunu?

Fikri Sağlar: Ben yazımda yazdım ve başyazarımızla konuştum da.

ANITKABİR'DEKİ 1 MİLYON İNSANIN HABER DEĞERİ YOK MUYMUŞ?

Enver Aysever: Ne diyorlar?

Fikri Sağlar: Evet diyorlar, hata olduğunu söylüyorlar.

Enver Aysever:Haber değeri yok muymuş bunun?

Fikri Sağlar: Haber değeri olduğunu ama atladıklarını söylüyorlar.

Enver Aysever:Ben atlama olduğunu düşünümüyorum, bir tercih olduğunu düşünüyorum gazeteyi tanıyan eski bir yazarı olarak…

Fikri Sağlar: Yanlış bir tercih yaptıklarının farkında olmaları gerekiyor.

LİBERALLERDEN KORKAN SOSYALİSTLER...

Enver Aysever: Şunun için söylüyorum liberallerden korkudan sosyalistler çok hata yapıyor. BirGün gibi önemli, benim de yazarlığını yaptığım bir gazete, liberallerin abuk sabuk ithamlarından korktuğu için hayatın gerçeklerinden de uzak kalıyor gibi geliyor bana…

Fikri Sağlar: Çok haklısınız.