BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yasak sonrası İstanbul'da sağlık çalışanları durakta kaldı

İSTANBUL'da sokağa çıkma yasağı kapsamı dışında tutulan çalışanlar sabah saatlerinden itibaren işe gitmek üzere evlerinden çıktı. O vatandaşların dakikalarca otobüs duraklarında toplu taşıma aracı beklediği görüldü. 

Abone ol

Yoğun bakımda çalışan ve yaklaşık 1 saattir otobüs beklediğini ifade eden bir hemşire, "Benim mesaim saat 08.00 gibi başlıyor. Metroyu kullanıyorum. Metro şu an da çalışmıyor. Hastanemin önüne veya yakınına giden bir otobüs de yok. Şu an polisi aradım ve gelmelerini bekliyorum. Ciddi manada mağdurum. Ne yapacağım? Kaçta gideceğim? Nöbetten arkadaşlarımız çıkacaklar. Şu an onları düşünüyorum. Polisler sağ olsunlar gece saat 3'ten beri bu işlerle uğraştıklarını söylediler" şeklinde konuştu. 

Özel bir hastanede çalışan hemşire Dilan Söyleme ise, "Gitmeye çalışıyorum. Beykoz'dan geliyorum, başka bir otobüsle buraya geldim. Şimdi buradan metroya binemiyorum. Farklı bir otobüs yok. Geri Bağlarbaşı'na gitmem lazım. Bekliyorum. Mesaim saat 8'de başlıyordu. Saatte bir geleceğini söylediler ama gelirse gideceğim" ifadelerini kullandı. 

Saat 7'de dendi ama ne gelen var ne giden

Gece çalışıp sabah evine dönmek isteyenler de otobüs duraklarındaydı. O vatandaşlardan biri, "Sokaklar sessiz de evimize gitmeye çalışıyoruz otobüs gelirse. Saat 7'de dendi ama ne gelen var ne giden. Saat 7'den beri bekliyorum. İETT sayfasından bakıyoruz ama gelen giden yok" diye konuştu.  Durakta bekleyen vatandaşlardan bazıları 1 saatlik bekleyişin ardından gelen ilk otobüse binerek duraktan ayrıldı. 

İETT'den sefer açıklaması

İETT tarafından sokağa çıkma kararı genelgesinin ardından seferlerle ilgili yapılan açıklamada, " İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında sokağa çıkma yasağı istisnası olan İstanbullulara, hizmetlerini seyreltilmiş olarak sunacak. Bu kapsamda 445 hatta, sabah ve aksam saatlerinde otobüs seferleri düzenlenecek. Ayrıca metrobüste de sabah 06.00 - 09.00 ve akşam 16.00 - 20.00 saatleri arasında 10 dakika aralıklarla karşılıklı seferler yapılacak" ifadeleri yer aldı. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İstanbul'da fırınlar ekmek üretimine başladı
Foto Galeri İstanbul'da fırınlar ekmek üretimine başladı Galeriye Gözat