BIST 9.770
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.432,25
HABER /  GÜNCEL

Yarın hava durumu nasıl olacak İstanbul-Ankara-İzmir

Yarın hava durum nasıl olacak sorusunun yanıtı Meteoroloji'den geldi. 2 Mayıs 2017 Salı günü İstanbul-İzmir-Ankara'nın da içinde olduğu bir çok il için hava durumu tahminleri yayınlandı.

Abone ol

Yarın hava nasıl olacak? Hafta sonu 25 dereceye kadar yükselen hava sıcaklıkları bugün yerini bulutlu ve serin bir havaya bıraktı. Hava sıcaklıkları bugün 10 derece birden düştü. İstanbul'da bugün hava durumu ölçümlerinde sıcaklık değeri 14 derece olarak belirlendi. Peki yarın hava nasıl olacak? Yarın hava yağmurlu mu güneşli mi olacak? 1 Mayıs tatili sonrası işe ve okula dönecek olanlar için 2 Mayıs 2017 Salı yani yarın için hava durumu tahminlerini derledik.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacak. Rüzgarın genellikle güney ve batı, Karadeniz ile güneydoğu kesimlerde kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Bilecik, Şanlıurfa, Batman ve Siirt çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İSTANBUL'DA YARIN HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul'da yarın hava bugünkü gibi serin bir başlangıç yapacak. İstanbullular yarın sabah güne sisli bir havayla uyanacaklar. Yarın parçalı bulutlu bir havanın hakim olacağı İstanbul'da öğlen saatlerinde sıcaklık değerleri yükselecek. Yarın saat 12.00-15.00 arasında termometreler 22 dereceyi gösterecek. 

YARIN ANKARA'DA HAVA NASIL OLACAK?

Ankara'da yarın az bulutlu bir hava olacak. Sabah saatlerinde 11-12 derecelerde olacak hava sıcaklıkları öğlen saatlerinde 25 dereceye kadar yükselecek. Ancak sıcaklık artışıyla birlikte yarın Ankara'da hafif yağmur da görülecek.

İZMİR'DE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

İzmirliler yazı yaşamaya başladı. İzmir'de yarın az bulutlu ve sıcak bir hava olacak. Gün içinde İzmir'de yarın hava sıcaklıkları 26 dereceyi bulacak. Öğleden sonra sıcaklık artışıyla bulutlar artacak. 

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 26.
İzmir: Parçalı bulutlu, iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 27
Bursa: Parçalı ve çok bulutlu 23
Adana: Parçalı bulutlu iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 29
Antalya: Parçalı bulutlu iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 27
Samsun: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 18
Trabzon: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 21
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 20
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 27