BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,76
HABER /  DÜNYA

Yaralı gergedanın hali yürek parçaladı

Kruger Ulusal Parkı'nda görüntülenen yaralı gergedanın görüntüleri hayvanseverleri ayağa kaldırdı.

Abone ol

İNTERNETHABER-(DIŞ HABERLER)

Güney Afrika'da bulunan Kruger Ulusal Park'ında yaralı gergedanın turistler tarafından kaydedilen görüntüleri görenleri şok etti.

Her yıl binlercesi boynuzları için öldürülen ve soyları tükenme tehlikesine giren gergedan türünün vahşice katledilmesi gözler önüne serildi. Güney Afrika'daki Kruger Ulusal Park'ında turistler tarafından boynuzu kesilmiş bir halde yolda gezinen gergedanın görüntüleri izleyenlere pes dedirtti. 

1.20140306110823.jpg

Boynuzları için öldürülen gergedan neslinin Afrika'da koruma altına alındığı iddia edilirken Kruger Ulusal Parkı'nda kaydedilen görüntüler yürekleri burktu. Boynuzu kesilmiş bir halde yolu kapatan yaralı hayvanın görüntüleri Afrika'da uygulanan vahşetin bitmediğini gözler önüne serdi.

2.20140306111105.jpg

Kesik boynuzu ile kanlar içerisinde ölümü bekleyen devasa hayvan sersemlemiş bir şekilde yolun ortasında görüntülendi. Turist araçlarının kornaları ile irkilen yaralı hayvan tökezleyerek çalıların içerisine doğru yürüyerek gözden kayboldu.

3.20140306111441.jpg

5 gün sonra ölü bir şekilde park görevlileri tarafından bulunan yaralı gergedana yapılan incelemelerde beyninden bir kurşun çıktığı belirtildi. Boyunuzu için vahşice katledilen gergedan hayvansever örgütleri harekete geçirdi. Geçtiğimiz yıl 1,004 tane gergedanın boynuzları için katledildiği belirtilirken Kruger Ulusal Park'ı müdürü turistlerin böyle üzücü bir durumla karşılaştıkları için üzgün olduğu
belirtti.


İşte yaralı gergadanın yürek burkan görüntüleri: