BIST 9.068
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,07
HABER /  GÜNCEL

Yaralı binbaşı 7 yıl sonra şehit oldu

Erzincan'da terör örgütünün döşediği mayınlı saldırıda yaralanan Binbaşı Yılmaz Tankül, 7 yıl sonra şehit oldu.

Abone ol

Erzincan’da 2008 yılında terör örgütünün mayınlı saldırısında yaralanan ve 7 yıldır Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) yoğun bakımda tedavi gören Jandarma Binbaşı Yılmaz Tankül, şehit oldu.

Erzincan’ın Kemah İlçesi’ne bağlı Sarıyazı Köyü’ne gelen teröristlerin erzak alıp ayrıldığı ihbarı üzerine Piyade Tabur Komutanlığı ile Kemah İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı birlikler, 11 Ağustos sabahı bölgeye gitti. Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Mikdat Şamdancı ile Kemah İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yılmaz Tankül’ün de yer aldığı askeri birlik, köylülerle görüşüp araçlarla dönüşe geçtiklerinde, Sarıyazı- Olukpınar köy yolu ayrımında teröristlerce yerleştirilen uzaktan kumandalı mayın patlatıldı. Olayda, Kurmay Yarbay Mikdat Şamdancı, Uzman Jandarma Çavuş Selim kabataş, Uzman Jandarma Çavuş Gökhan Kuvat, jandarma erler Aydın Emer, Önder Muratoğlu, Adem Bilaloğlu, Murat Atsen, Abdurrahman Bolat ve Barış Demir yaşamını yitirirken, Jandarma Binbaşı Yılmaz Tankül ile jandarma er Ali Üzüm yaralandı.

JANDARMA BİNBAŞI, KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Gülhane Askeri Tıp Akademisi Yoğun Bakım ünitesinde 7 yıldır tedavi gören 40 yaşındaki Jandarma Binbaşı Yılmaz Tankül şehit oldu. Tankül'ün cenazesi Ankara’dan askeri uçakla Afyonkarahisar Askeri Havalimanı’na getirildi. Şehit Binbaşı Yılmaz Tankül’ün cenazesi, buradan memleketi Sultandağı İlçesi’ne bağlı Yakasenek Köyü’ne götürüldü. Burada düzenlenen cenaze törenine, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mükerrem Ünlüer, Ankara Jandarma Lojistik Komutanı Tümgeneral Zeki Salih Çolak, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Güral Alpar, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, şehidin ailesi ve yakınlarıyla çok sayıda kişi katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu da cenazeye çelenk gönderdi.

VALİ GÜNER: YOL KENARINA BOMBALI ARAÇ BIRAKMIŞLAR

Cenaze töreni öncesi İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ünlüer ile Vali Güner, şehidin baba ocağına giderek, aileye taziyede bulundu. Ünlüer ve Güner, Sultandağı Belediyesi tarafından ev önünde kurulan taziye çadırında baba 74 yaşındaki Mehmet Tankül ile bir süre sohbet etti. Vali Güner, "Ben Tunceli Valisiyken, hatta yeni vali olmuştum. Tam çıkacaktım önüme bir dosya geldi. Çıkışım gecikti. Yol kenarına bombalı bir araç bırakmışlar. Askeri bir araç geçerken patlattılar, 6 asker şehit oldu. Daha sonra telsiz konuşmalarından ’Valiyi bekledik, vali çıkmadı biz de askeri araç gelince patlattık’ diye konuştuklarını öğrendim" diye konuştu.

EŞİ VE KIZI DA SAF TUTTU

İkindi vakti kılınması beklenen cenaze namazı, şehidin bazı yakınlarının yolda olması nedeniyle bir süre daha bekletildi. Şehidin eşi 40 yaşındaki Halime Tankül, kızı 14 yaşındaki Beyza Tankül ile oğlu 7 yaşındaki Burak Eren Tankül, tören öncesinde birbirlerine sarılarak teselli bulmaya çalıştı. Beyza ve Burak Eren, daha sonra babalarının Türk bayrağına sarılı tabutuna dokunarak uzun süre başında bekledi. Yoldaki yakınlarının gelmesiyle köy meydanında İl Müftüsü Burhan İşliyen tarafından şehit Jandarma Binbaşı Yılmaz Tankül’ün cenaze namazı kıldırıldı. Cenaze namazında şehidin eşi Halime Tankül ile kızı Beyza Tankül de cemaatle saf tuttu.

BABASININ ARKASINDAN ASKER SELAMI VERDİ

Sürekli dua ettiği gözlenen Halime Tankül, cenazenin omuzlara alınmasıyla gözyaşlarına boğuldu. Beyza Tankül ise babasının cenazesi askerler tarafından cenaze aracına götürülene kadar asker selamı verdi. Şehit Jandarma Binbaşı Yılmaz Tankül’ün cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

Yılmaz Tankül’ün, Tankül ailesinin üçüncü şehidi olduğu belirtildi. Şehidin merhum annesi Pakize Tankül’ün dedesi Ali Tankül ile baba Mehmet Tankül’ün dedesi Mehmet Tankül’ün Çanakkale Savaşları’nda şehit olduğu kaydedildi.

TANKÜL AİLESİNİN İNANILMAZ DRAMI (TIKLA)