BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.307,30
HABER /  GÜNCEL

Yalova seçim sonuçları 1 Haziran

Yalova'da resmi olmayan sonuçlar açıklandı. Buna göre Yalova'daki seçimleri CHP'nin adayı Vefa Salman kazandı.

Abone ol
AK Parti ve CHP'nin kıyasıya yarıştığı Yalova seçimlerinde ipi göğüsleyen CHP'nin adayı Vefa Salman oldu. Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun da kurmaylarıyla çıkarma yaptığı Yalova'da seçimler dün yenilendi. Zaman zaman gerginliklerin yaşandığı Yalova'da oy verme işleminden kısa bir süre sonra CHP'nin seçimleri kazandığı açıklandı.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) kararıyla yenilenen Yalova Belediye Başkanlığı seçimini, resmi olmayan sonuçlara göre, CHP adayı Vefa Salman kazandı. Salman rakibine 228 oy fark attı. 

14 MERKEZDE SEÇİMLER YENİLENDİ- SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

CHP'Lİ İNCE GÖKÇEK'E MEYDAN OKUDU- TIKLAYIN

AĞRI SEÇİM SONUÇLARI- TIKLAYIN 
 
Bu arada, CHP’liler Cumhuriyet Caddesi’nde toplanarak seçim zaferini kutladı.

yalova1.jpg

OY SAYIMI TAMAMLANDI 

Kentte tüm sandıklarda sayımlar tamamlandı ve resmi olmayan sonuçlara göre, kullanılan oylardan 60 bin 889'u geçerli sayıldı. Geçerli oyların 29 bin 227'sini Salman, 28 bin 999'unu ise Ak Parti adayı Yakup Koçal aldı. Koçal'dan 228 oy fazla alan Salman, belediye başkanlığına seçildi.

yalova3.jpg 
 
Oyların adaylara göre dağılımı şöyle:
 
 sdsd.jpeg
 
SALMAN'IN ÖZGEÇMİŞİ
 
Vefa Salman, 1965 yılında Yalova'da doğdu. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesinden 1987'de mezun olan Salman daha sonra bir süre ticaretle uğraştı. İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yalova Temsilciliği ile Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan Salman, iki dönem CHP İl Yönetim Kurulu Üyeliğini yürüttü. Salman, bazı derneklerde de yöneticilik yaptı.

yalova2.jpg