BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 35,00
ALTIN 2.429,19
HABER /  GÜNCEL

Yalçın Akdoğan'dan bomba Cizre yorumu!

Başbakan Yardımcısı Akdoğan Cizre'de yaşanan çatışmaları yorumladığı açıklamasında PKK'nın Kandil yönetimine ilginç bir mesaj verdi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Cizre'de dün başlayıp bugün devam eden ve şu ana kadar üç kişinin hayatını kaybettiği olayları değerlendirdi. Devleyin kamu düzeninden taviz vermeyeceğini tekrarlayan Akdoğan PKK yönetimin aldığı son karara vurgu yaparak Cizre'deki olaylar için "Bu, açıkça Kandil'e nanik yapmaktır, 'ben sizi takmıyorum' demektir" dedi.

Bu süreçte on binlerce insanın hayatını kaybettiğini, on binlerce vatan evladının toprağa düştüğünü, ülkenin 100 milyarlarca dolarlık imkanının heba olduğunu, vatandaşın cebinden çıktığını belirten Akdoğan, "Bunları geçtik. Toplumsal fay hatları oluşmuş, insanlar birbirlerine farklı bir gözle bakmaya başlamış. Ayrışma, tetiklenme başlamış. Bu sürdürülebilir bir durum mu? Bize kadar, 'her yıl şu kadar insan ölsün, şu kadar para harcayalım, onu da göze alırız ama böyle idare eder gideriz' diyorlardı. Biz bunu kabul etmeyiz. İnsanlar varsın ölsün diyemeyiz. İnsanımızın cebindeki para çarçur olsun, ülkemizin birlik bütünlüğü bozulsun, insanlar kem gözle birbirlerine baksın diyemeyiz. İşte bu yüzden çözüm sürecini başlattık" diye konuştu.

Akdoğan, "Analar ağlamasın dedik, akan gözyaşı dinsin dedik. Evlatlarımız toprağa düşmesin dedik. 2005'ten beri ne zaman sonuca yaklaşsak karanlık eller devreye girdi. Birtakım tuzaklar kuruldu, sabotajlar yapıldı. Bir Reşadiye saldırısı, bir Silvan saldırısı oldu. En son Kobani olayları oldu. Ne zaman sonuca yaklaşsak birileri rahatsız oluyor. Türkiye bu sorunu çözmesin diyor. Bu sorun, yeni Türkiye'ye yakışmıyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin birlik bütünlüğünü, kardeşliğini pekiştirip güçlendirmesi gerektiğini, aksi takdirde 2023 hedeflerine ulaşılamayacağını anlatan Akdoğan, bu durumun bir beka sorunu, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü meselesi olduğunu ifade etti.

"MİLLETİMİZİN HAKLARINI PAZARLIK ETMEYİZ"

"Biz milletimizin, insanımızın haklarını kimseyle pazarlık konusu yapmayız. Devam eden görüşmeler işte bir toplum kesiminin temsilcisi olarak yapılmış görüşmeler değil. Bunları birbirine karıştırmayacağız" diyen Akdoğan, bölgedeki aktörlerin, vakıfların, derneklerin, kanaat önderlerinin, cemaatlerin sürecin paydaşı ve muhattabı olduğunu, onlarla bu sürecin devam ettirilmesi gerektiğini ifade etti.

"BU AÇIKÇA KANDİL'E NANİK NANİK YAPMAKTIR"

Çözüm sürecinde ne zaman sonuca yaklaşılsa provokatörlerin devreye girdiğine dikkati çeken Akdoğan, "Biz her şey yolunda derken en son biliyorsunuz Kandil'den bir açıklama yapıldı; 'Eğer birileri eylemde yüzünü kapatırsa, molotof atarsa bunlar bizden değil, ajandır'. Bir gün sonra Cizre'de olaylar oldu. Birileri yüzünü kapattı, gidip molotof attı, insanların evini yakmaya çalıştı. Bu, açıkça Kandil'e nanik yapmaktır, 'ben sizi takmıyorum' demektir. İşte ne zaman sonuca yaklaşsak provokatörler devreye giriyor, hemen süreci bozmak istiyor. Arkadaşlar bu yeni süreçte iki parametre çok önemli. Bütün kesimler, millet bizim muhatabımızdır bu süreçte. Kamu düzeni ve güvenliğinden asla taviz vermeyiz. Cizre'yse Cizre, Silopi'yse Silopi, neresi olursa olsun devletin polisi, askeri orada olacak, vatandaşı koruyacak. Hiç kimse durumdan vazife çıkartmasın. Devlet vatandaşının can ve mal güvenliğini koruyabilecek güç ve kudrete sahiptir" şeklinde konuştu.

Farklı kesimlerin birbirine düşürülerek yeni bir oyun daha ortaya konulmaya çalışıldığını belirten Akdoğan, seçim sürecinde başka başka oyunların da tertiplenmesini beklediklerini söyledi.

Bu seçimlerin çok önemli olduğunu anlatan Akdoğan, "Tarihi bir seçime gidiyoruz" dedi. Bu seçimleri AK Parti'nin kazanmasının, birçok kesim için "Tamam artık biz Türkiye'de oyun oynayamayız, komplo, kumpas kuramayız" demek anlamına geleceğini dile getiren Akdoğan, "Bu yüzden çok önemsiyoruz ve süreci inşallah nihayete erdireceğiz" ifadesini kullandı.

"BİZ HİZMET EDİYORUZ ONLAR TEHDİT"

AK Parti iktidarı ve kadrolarının yanlış yapmayacağını belirten Akdoğan, şunları kaydetti:

"Biz sadece hizmet ediyoruz. Biz hizmet ediyoruz, onlar tehdit ediyor. Biz yatırım yapıyoruz, onlar baskı yapıyor. Biz yapıyoruz, onlar yıkıyor. Bunu herkesin çok iyi görmesi gerekiyor. Bu milliyetçi geçinenler, milliyetçiliğin lafını yapanlar be kardeşim sen 'ülke bölünmesin aman ülke şöyle olur böyle olur' diyorsun. Niye Şırnak'ta, Van'da yoksun. Oralarda ben varım. Ben mücadele ediyorum. Onların karşısında ben direniyorum, sen yan gelip yatıyor, sadece konuşuyorsun. Ondan sonra sen milliyetçi oluyorsun, bana laf söylüyorsun. Bu nasıl milliyetçiliktir? Millete hizmet eden, milletini seven, milletin bütünlüğü için çaba gösteren biziz. Eğer senin döneminde Türk parası yerlerde sürünüyorsa bizim dönemimizde Türk lirası değer kazanıyorsa milliyetçi olan biziz. Senin döneminde Türk pasaportunun ne kadar itibarı vardı? AK Parti döneminde Türk pasaportuyla yurtdışına çıktığında nasıl bir itibar görüyorsun. Yurtdışındaki ecdat yadigarı eserlere sen mi sahip çıktın AK Parti mi sahip çıktı. İşte milliyetçilik ancak buralarda görülür."

Askerin elindeki piyade tüfeğini yapamayan bir ülkenin milliyetçi, bağımsız geçinemeyeceğini belirten Akdoğan, savunma sanayindeki iki şirketin kapısına geçmişte kilit vurma aşamasına gelindiğini hatırlattı.

Geçmişte Türkiye'nin dışa bağımlı bir ülke haline getirildiğini ifade eden Akdoğan, "Şimdi, kapısına kilit vurulmak üzere olan o iki şirket dünyanın en büyük iki şirketi arasına girdi. Savunma sanayini biz canlandırdık. Milli piyade tüfeğimizi, milli tankımızı, milli gemimizi, kendi helİkopterimizi biz yapıyoruz. HÜRKUŞ'u, ilk uçağımızı biz yapıyoruz. Tankı, helikopteri, silahını, gemisini yapan bir AK Parti iktidarı var. İşte milliyetçilik budur. Savunma sanayinde inşallah Makine Kimya yenileniyor. Silah organize sanayi konusunda çok ciddi bir çaba gösteriyoruz. Bunun üzerinde Kırıkkale'de yükselecek. Ankara ve Kırıkkale savunma sanayinin iki merkez noktasıdır. Daha da gelişecek inşallah" şeklinde konuştu.

"MAZLUMLARIN HÜR SESİ OLAN BİR TÜRKİYE VAR"

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Siz dünyaya ne karışıyorsunuz, size ne Mısır'da olan darbeden, size ne Suriye'de ölen insanlardan?" diyenler olduğunu belirterek, "Bu, bir insanlık görevidir, bir vicdan meselesidir. Bugün dünyada mazlumların hür sesi olan bir Türkiye var" dedi.

Akdoğan, mazluma sahip çıkan, darbeciye darbeci diyen, katile katil diyen, zalime zalim diyen bir Türkiye olduğunu vurguladı.

Bunun sadece AK Parti'nin meselesi olmadığını ifade eden Akdoğan, "Türkiye'nin mukadderatının meselesi. Dünya mazlumlarının meselesi. Eğer bugün Gazzeli çocuklar, Bosna'da yaşayanlar, Somali'deki muhtaçlar, AK Parti için dua ediyorsa bu artık bir dünya meselesi olduğunu gösteriyor. Biz herkese sahip çıkmak zorundayız. Bu yüzden 2 milyon Suriyeliye sahip çıktık çünkü biz vicdanımızın sesini dinlemek zorundayız. Ecdadımız da sahip çıktı. Sudan'a, Açe'ye (Endonezya'daki bir bölge) kadar gitti. Dünyanın dört bir yanına insanlık eli götüren, uzatan bir ecdadın torunları olarak biz gözümüzü yumamayız" şeklinde konuştu.

Akdoğan, 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedeflediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Bizim petrolümüz, doğalgazımız yok ama vicdanımız var. Dünyada bir şeyde birinci olduk. O da insani yardım. Bu, çok değerlidir, çok önemlidir. Türkiye'de sosyal yardımlar biz geldiğimizde 1,3 milyardı. Hani sosyal devlet, hani vatandaşına, mazluma, mağdura sahip çıkan devlet. 1,3 milyar şimdi 27 katrilyon sosyal yardım yapıyor, vatandaşımıza sahip çıkıyoruz. Bu, çok önemli meseledir. Adaletin ve hakkaniyetin temsilcisi olmak, bunun için mücadele etmek. Bu, bir idealizm, dava meselesidir. İşte AK Parti kadroları bu davanın yolcularıdır. Biz bu mücadeleyi onur ve şerefle sürdürmekte kararlıyız. Türkiye'nin bütünlüğü, dirliği, selameti, aydınlık yarınları için hep birlikte bu kutlu yolda devam edeceğiz."

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, salondakileri uzun konuşmalara rağmen terk etmedikleri için teşekkür ederek, "Normalde hepinize plaket vermek gerekir ama Başbakanımız plaketi yasakladı. Bu yüzden burada olan bütün kardeşlerimiz sayısınca fidan dikmemiz gerekiyor" dedi.: