BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.426,72
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yalçın Akdoğan kaos planını anlattı!

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Türkiye'deki vesayetçi yapının 8 Haziran için kaos planı yaptığını iddia etti.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP üzerinden Türkiye'de yeni bir kaos planı yapıldığını iddia etti. HDP'nin barajı aşamadığı takdirde olayların çıkacağını, aşması halinde ise AK Parti'nin güçlü bir şekilde iktidara gelemeyeceğini, koalisyon ihtimalinde de zayıf bir Türkiye hesabı yapıldığını söyleyen Akdoğan, vesayetçilerin bu planının bozulması gerektiğini söyledi.

Yalçın Akdoğan, 24 TV'de Yaşan Taşkın Koç'un sorularını cevapladı. Meydanlarda AK Parti'nin dışında bir parti olmadığını, muhalefetin ise AK Parti kaşısında tek bir parti haline geldiğini söyleyen Akdoğan, MHP, CHP ve HDP'nin ideolojilerini geri plana atarak, gizli bir ittifak yaptıklarını ifade etti. İşte Akdoğan'ın o sözleri;

"El altından gizli bir ittifak var. Daha önceki seçimlerde MHP'liler ile CHP'liler arasında bir tartışma vardı. Şu anda onlar aynı çizgide oldukları için seçimler biraz daha sessiz geçiyor. MHP mesala HDP'yi eleştirmiyor. Aslında AK Parti'nin karşısında tek bir parti var. Siyasi ideolojilerini bu nedenden dolayı biraz daha geri plana itiyorlar. Bunan getirdiği bir tablo yaşıyoruz. Kısmi de olsa bunu yerel seçimlerde yaşadık. Örneğin CHP ile MHP bazı illerde ittifak yaptı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise 14 parti bir araya geldi.

"ERDOĞAN KARŞITI BİR CEPHE VAR"

Bunların arasında ciddi bir işbirliği var. Diğer taraftan örgütler arasında da paslaşma durumu var. PKK var DHKP-C var, paralel yapı var. Kandil'in açıklamaları üzerinden kampanya yürüten bir HDP var. Onlar hedefe Cumhurbaşkanı'nı oturttular. Tayyip Erdoğan karşıtı bir cephe var ve AK Parti'ye karşı bir ittifak var. Grup toplantısı biliyorsunuz 2 dakika sürmüştü HDP'nin. O günden bugüne böyle bir ittifak var.

"HDP'Yİ İKNA ETTİLER"

Burada bir proje uygulanıyor. AK Parti iktidara geldiği günden bugüne çok sayıda karalama kampanyası yaşandı. Hukuk darbesi oldu, partiler ittifak yaptı. Bunların hepsi AK Parti'yi nasıl nasıl deviririz hesabı yaptılar. Bu seçimi hayat mamat meselesi görüyorlar. AK Parti kazanırsa bundan sonra yeni Türkiye'de bize bir hayat yok diye düşünüyorlar. Bu yapı her yolu denedi. Hiç birisi olmayınca son dala sarıldı. HDP'yi son çare olarak parti olarak seçimlere girmeye ikna ettiler. HDP barajı geçemeyeceğini bildiği için buna yanaşmadılar. Böyle bir arayışın içerisindeler. Şöyle bir paradoks var. Darbeci bir yapı var ve bunlar çözüm sürecine karşılar. Çözüm sürecine bunlar karşı. HDP'nin varlığına karşı. O çizgiden gelen partilerin başına ne geldiyse bu derin yapıdan geldi.

KOAS PLANINI ANLATTI

Celladına aşık olmak gibi bir durum var ortada. Kendi varlığına düşman olan bir yapıya HDP neden kendisini kullandırıyorlar. Onların hesabı tam bir koas ortamıdır. Eğer "HDP barajı aşamassa kaos ortaya çıkacak" diyorlar. HDP eğer barajı geçerse yine tek başına bir iktidar olmayacağı için yine kaos ortaya çıkacak. Bu vesayetçi yapı, siyaset kurumunun zayıflamasını istiyor. PKK diyor ki Türkiye zayıflasın ve biz de rahatça özerklik ilan edelim. Burada ben istediğim adımı atabilirim hesabı yapıyor. Bunların hiçbiri Türkiye'nin menfaatine olan bir plan değil. Kürt kardeşlerimizin şunu görmesi lazım. Bu AK Parti'yi devirme planıdır ve AK Parti olmassa çözüm süreci olmaz. 8 Haziran sonrası bizim önceliğimiz çözüm sürecidir. MHP gelirse kategorik olarak çözüm sürecine karşılar. CHP ise bu konuda akşamdan sabaha değişen bir tavrı var. AK Parti tek başına iktidar olmassa güçlü bir iktidarı olmassa çözüm süreci nasıl devam edecek."