BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,49

yalancı barış

yaşananlar samimi değil

Yalancı barış

Barış yüzleşmektir, erdemdir, hoşgörü ve birlikte olama iradesidir.

 Bu günlerde Herkes barıştan yana tavır alıyor, tanıdık, tanımadık, ünlüsü, ünsüzü. Bu duyarlılığa şapka çıkarıyorum. Bende aynı duygulardan yanayım barış olsun hem de süresiz sonsuz bir barış.

 Küs olanlar konuşsun görüşmeyenler karşılaştıklarında  sırtlarını dönmesinler.

Ama barış, Kişilerin değil halkların barışı olsun,Sizi duyar gibiyim Türkiye’de yaşayan halkların barışa ihtiyacı yok ki.

Ben pek de emin değilim, inanın kimin Kürt halkını, kimin Türk halkını temsil ettiğine artık karar veremiyorum.

Barışın tanımı gerçekten kulağa öyle hoş geliyor ki, alt alta yazarsam şiir gibi. Peki, bu kadar güzel olan şey nasıl manasına kavuşur?

Barışta dayatma zorlama, silah zoru var mıdır? Savaşta olsaydık Bunun adına antlaşma derdik.

O zaman yaşananlara ne demeli. Üzgünüm ama yıllardır savaş hali var kazananı olmayan bir savaş. Ağlayan gözyaşı döken analar hep yenik, hep mağluplar. İnanmak istiyorum kendimi yalanlarcasına, bu defa olacak ülkem huzur bulacak diyorum ama rüyalarımdaki gerçeklik kadar gerçek geliyor olup bitenler. Bozuk plak gibi hep aynı şarkı ya da ben bunu daha  önce dinlemişim gibi geliyor anlatılmaya çalışılanlar..

Siz barış, ben antlaşma diyeyim hiçbir şey fark etmez. Fark eden muhatapların neyi, niçin, ne kadarını yapacakları önemli. Çıkacak sonuç Avrupa’daki ayrılıkçı terör örgütleriyle yapılan barışın sonuçlarıysa eyvallah, ne var ki barışa giden yolda sonuçlar TC yi hayal kırıklığına uğratacağa benziyor.

Barışın muhatapları da olmalı bence. Olmalı da bu kadar değil şimdiden bir elin parmakları kadar oldu bile.

Ne var ki Barışı istemeyen her iki taraftan karanlık güçler var. Varlığını bu savaşla sürdüren evindeki sofrasına kanlı ekmek bırakan bir sürü riyakâr insanlık düşmanları...

Her iki tarafta haklı olduğunu, hatta güçlü olduğunu söyleyip de nasıl barış yapacaklar aklım almıyor doğrusu. pkk bazı şeyleri göze alıp dağ kadrolarına müdahale edemedikçe, Ankara ovasında laf savurmanın hiç bir hükmü yok.

Bu engelleri aşıp beyaz bayrak asmak zor görünüyor, Kaldı ki istenen hak ve özgürlükler sadece Kürtler için hayata geçirirse bir gün ülkede huzur içinde yaşayan diğer halklarında pimini çekmiş olursunuz. Verilen haklar etnik değil insan hakları çerçevesinde ele alınmalıdır.

Bu ülkeye Barış gerçekten gerekli, kavga çok can yaktı, ülke çok hırpalandı.Bütün bu olan bitene rağmen barış adil olmalı, barış sonsuza kadar sürmeli,

Ancak olan bitenler hiç inandırıcı gelmiyor, otobüs sırtında teröristi kahraman ilan edenler ya barışı bilmiyorlar ya da hatalarından ders çıkarmıyorlar.

PKK nın barışı kış barışına benziyor.

Yaşananlar samimi değil,

 TC de barış Çabaları siyasi,

Terörden yana olanlarsa taktik ve manevra peşinde