BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya girdi

Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya girdi, Filistinlilerin etrafını sardığını belirtti.

Abone ol

Kudüs'teki İslami Vakıflar Genel Müdürü El-Hatib, 4 Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa'ya girdiğini, İsrail güvenlik güçlerinin buna engel olmak isteyen El-Kıbli Mescidi'ndeki Filistinlilerin etrafını sardığını belirtti.

Kudüs'teki İslami Vakıflar Genel Müdürü Şeyh Azzam El-Hatib, "Sabah saatlerinde 4 Yahudi yerleşimci Mescid-i Aksa'ya girdi. Yahudi grupların Mescid-i Aksa'ya girme teşebbüsünde bulunmalarına karşı sabah saatlerinden itibaren Filistinliler de Aksa'da bulunuyordu. İsrail özel kuvvetleri, El-Kıbli Mescidi'nde bulunan Filistinlilerin çevresini sardı. Polislerin alandan çekilmesi için çalışıyoruz " dedi.

İbrani takvimine göre Kislev ayının 25. günü başlayan, bir günlük yağın 8 gün "mucize" şekilde yanmasını hatırlamak için kutlanan ve "Işıklar Bayramı" olarak da bilinen Hanuka Bayramı'nın son günü olduğuna işaretle Hatip, "Bugünün hayırla bitmesini, İsraillilerin bu gerginliğe son vermesini ve İsrail polisinin Aksa'nın kapılarını olası ihlallere karşı kapatmasını" ümit ettiğini söyledi.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu, Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya girmelerini engellemek için Filistinlilere Mescid-i Aksa'da toplanma çağrsısında bulunmuştu.

Yahudi grupların dün Hanuka Bayramı nedeniyle Yedi Kollu Şamdan'la Mescid-i Aksa'ya girme teşebbüsü Filistinliler tarafından engellenmişti.