BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.299,22
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Yahoo ve Motoroladan dev işbirliği

Yahoo ve Motorola, büyük bir işbirliği içine girdi. Teknoloji devleri internete cebinize sunmaya hazırlanıyor.

Abone ol

Yahoo ve Motorola, mobil internet pazarında rakiplerinin önüne geçmek için "internet cebinizde" sloganlı bir hizmet başlattılar. ABD'nin Las Vegas kentinde devam eden dünyanın en büyük elektronikfuarında tanıtılan yeni uygulama çerçevesinde, cep telefonlarında internette arama yapmak dahil çeşitli mobil hizmetler sunuluyor. 

Yahoo'dan gelen açıklamada, uygulamadan faydalanmak isteyenlerin "Yahoo Go 2.0" adlı yazılımı cep telefonlarına indirebileceklerini belirterek, beta yazılımın piyasadaki birçok cep telefonu modeline uyumlu olduğunu kaydetti.

Motorola ise tüketicilerine piyasaya çıkaracakları yeni cep telefonlarının Yahoo Go yazılımıyla birlikte satışa sunulacağını belirterek, yeni modellerin bir tıkla internete ulaşacak şekilde tasarlandığını duyurdu.

GOOGLE'DAN KARŞI ATAK
Yahoo'nun rakibi arama devi Google ile Güney Koreli elektronik dev Samsung da benzer bir işbirliği yaptıklarını açıkladılar. Samsung şirketinden yapılan açıklamada, yeni model telefonların Google'ın internette arama, elektronik posta okuma ve yol haritası gibi hizmetlerinden dünya çapında yararlanma olanağı sunan bir yazılım uygulamasıyla satışa
sunulacağı bildirildi.