BIST 9.091
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,65
HABER /  POLİTİKA

YAĞLI İPLERE ne oldu?

Meclis'deki oylama öncesi tansiyon yükseldi. Baykal'dan şu sözler geldi;

Abone ol CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, türban oylaması öncesi bir kez daha laiklik uyarısı yaptı ve ''Cumhuriyet kendini savunabiliyor mu? Bunu yaşayarak göreceğiz'' dedi.
 
CHP Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Baykal başkanlığında toplandı.
PM öncesi bir açıklama yapan Baykal, dün laiklik ilkesinin Anayasa'ya girişinin 71'inci yıldönümü olduğunu hatırlatarak, "Bugün laiklik ilkesine açıktan, Anayasa düzeyinde zarar verecek olan bir Anayasa düzenlemesinin TBMM'de müzakere edileceği gündür" dedi.

Yağlı iplere ne oldu?

Önemli adımlar atılırken gösterişli laflar söylenmesinin yaygın bir uygulama olduğunu söyleyen Baykal, "Bir süre önce meydanlara yağlı ipler atıldı. Arkasından cumhurbaşkanı seçimi gerçekleşti. Şimdi Ankara'ya çelik halatlar çekiliyor, öte yandan Anayasa, laiklik ilkesini tahrip edecek şekilde değiştiriliyor. Umarım bunu söyleyenler bir süre sonra duvar dikme aşamasına gelme durumunda olmazlar. İpten çelik halata, çelik halattan bakalım nereye?" diye konuştu.
 
"Başbakan laikliği nereden öğrendi?"
 
"Başbakan laikliği Hikmetyar'ın dizinin dibinde mi öğrendi?" diyen Baykal, "Nerede, nasıl öğrendi? Bir süre önce 'millet istemiyorsa laiklik mi olurmuş. Elbette ortadan kalkar' diyen insan nasıl olur da Türkiye'de laikliğin güvencesi olabilir? Şimdi laiklik için atılan nutukların gerçekleri örtbas etmesi mümkün mü?" ifadesini kullandı.