BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Votkaya öz analarını satıyorlardı!

Ukrayna'da, zorla alıkoyduğu evsizleri kölece şartlarda karın tokluğuna çalıştıran bir çiftçi gözaltına alındı

Abone ol

Ukrayna medyasına yansıyan habere göre, ülkenin doğusundaki Lugansk kentinde 64 yaşındaki bir çiftçi, evsiz barksız kişileri toplayarak adeta sürgün kampı kurdu.

Evsizleri barınma ve yemek karşılığı çalıştırmaya başlayan çiftlik sahibi, kaçmak isteyenleri dayak zoruyla tam altı yıl boyunca yanında tuttu.

Traktör sürmekten hayvan gütmeye, odun kesmekten, mantar toplamaya, yemek pişirmeye ve temizliğe kadar türlü işlerde çalışmaya zorlanan 11 evsizin, yine evsizlerden seçilen "kahya" tarafından sürekli kontrol altında tutulduğu ve en ufak itaatsizliklerinde dayakla cezalandırıldıkları belirtildi.

İnsan ticaretiyle ilgili suçlardan sorumlu dairenin başı polis amiri Oleg Grigorev, "İşçilerin şartlarının hayvanlardan hiçbir farkı yokmuş. Hatta hayvanlar daha avantajlıymış. En azından hastalandıklarında sahipleri veteriner çağırıyormuş. Bu insanlar ise hastalansalar bile doktor yüzü görmemişler" dedi.

Kaçmayı başaran ırgatlardan biri hastaneye giderek eski bir polis memuruna yaşananları anlattı. Ardından polise yapılan ihbarla korkunç olay gün yüzüne çıktı.

Çiftlikteki tüyler ürperten yaşamı anlatan Sergey isimli mağdur, "Bizi çırılçıplak soyup, hangarın etrafında havlayarak ve miyavlayarak koşmaya zorladılar. En sert cezayı kaçmaya çalışanlara uyguladılar, coplarla ayaklarına vurdular. Hatta onlardan 80 bin grivna (yaklaşık 10 bin dolar) borç aldığıma ve kaçarsam ya da intihar edersem bu paranın yakınlarımdan tahsil edileceğine dair senet imzalatmaya zorladılar" dedi. "Kahya" olarak kullanılan ırgat ise, diğerlerine dayak atmaya zorlandığını söyledi.

BİR ŞİŞE VOTKAYA ANALARINI SATIYORLARDI

Kameralara konuşan çiftçi, "Otel mi verecektik! Ben 20 yıldır buradayım. Bu çiftliğe kim bakacaktı ya" diye bağırdı.

Polis sorgusunda iddiaları açıkça reddetmeyen zanlı, "Kafalarını sokacakları yer ve yemek buldukları için şükretsinler. Bir şişe votka için öz analarını satıyorlardı" dedi.

Çiftlik sahibi ve oğulları hakkında sekiz yıl hapis istemiyle dava açıldı.