BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.246,42
GÜNCEL

Vladimir Putin'den Türkiye'yle ilgili son dakika açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den Türkiye'yle ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Putin 'Türkiye ile ilişkilerimiz hem derinleşiyor hem de yeni içeriklerle zenginleşiyor. İş birliğimiz bölgesel ve ekonomik konularda artıyor' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve mevkidaşı Sergey Lavroy Moskova'da görüştü. Basın toplantısında iki ülke arasında vizelerin kaldırılması ile ilgili bir soruya Lavrov, "Umarım en kısa zamanda müjdeyi alacaksınız" karşılığı verdi.

Hem Çavuşoğlu hem de Moskova'da bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile MİT Başkanı Hakan Fidan, Putin tarafından kabul edildi.

Putin yaptığı açıklamada "Türkiye ile ilişkilerimiz hem derinleşiyor hem de yeni içeriklerle zenginleşiyor. İş birliğimiz bölgesel ve ekonomik konularda artıyor" dedi.

EKONOMİK İŞBİRLİĞİ YAPABİLİRİZ: Türk-Rus ilişkilerinin kapsamlı bir özellik kazandığını söyleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova ve Ankara'nın Suriye krizini çözmek için derin ekonomik işbirliği yapabileceğini söyledi.

TÜRKİYE'NİN ÇABASINI ÖVDÜ: Suriye gibi hassas konularda da Rusya ve Türkiye’nin gösterdiği çabayı öven Putin, “Ayrıca İran, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve ABD’nin de katkılarıyla da ciddi bir şekilde Suriye meselesinin çözümüne yaklaşabildik.”dedi.

ERDOĞAN'IN SELAMINI SÖYLEDİ: Konuşmasına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Putin’e selamlarını ileterek başlayan Çavuşoğlu ise şöyle konuştu:

SİZİ YAKINDA TÜRKİYE'DE AĞIRLAMAKTAN MEMNUNİYET DUYARIZ: "Sizleri en yakın zamanda Türkiye’de ağırlamaktan memnuniyet duyacağız. Özellikle İstanbul’da birlikte balık yeme konusunda mutabakatınız vardı. Rusya ve Türkiye arasında ilişki, bazılarını kıskandırmaya devam ediyor. Önümüzdeki süreçte yapılacak üçlü zirve konusunda arkadaşlarımızın hazırlıkları sürüyor. İkili ilişkilerimizin yanında bölgesel konulardaki iş birliğimizi güçlendirmek için birlikte çalışmamızın önemli olduğunu düşünüyoruz. Bölgesel barış için de bu çok önemlidir."

Türk ve Rus yetkililer açıklamaların ardından basına kapalı toplantıya geçerken, toplantıda Rusya'yı temsilen Putin'in yanı sıra Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentiev bulunuyor.

Sitene Ekle