BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Viking festivalinde kan aktı

Viking festivalindeki gerçek kılıç, kalkan ve mızrakların kullanıldığı gösteride bir Viking askeri yaralandı

Abone ol

Viking festivalindeki gerçek kılıç, kalkan ve mızrakların kullanıldığı gösteride bir Viking askeri gözünün altından aldığı darbe sonucu yaralandı.

Rusya'nın kültür Başkenti St. Petersburg'da bu yıl 3.'sü düzenlenen "Norveçli Vikingler Efsanesi" festivaline ilgi büyük oldu. Ünlü Barbar kavimlerden Viking tarihinin canlandırıldığı festivalde, barbar kavimlerin yaşamı gözler önüne serildi.

St. Petersburg'un merkezindeki Petro-Pavlo adasında gerçekleştirilen festival açılış töreniyle başladı. Açılışta Vikinglerin tarihi hakkında genel bilgi verilirken, ardından savaş gösterisine geçildi. Gösteride, iki ayrı kabileden Vikinglerin mücadelesi canlandırılırken, savaşta gerçek kılıç, kalkan ve mızraklar kullanıldı. Savaş sırasında bir Viking askeri ise gözünün altından aldığı darbe sonucu yaralandı.

Festivale gelen ziyaretçiler ayrıca ok atma, balta fırlatma ve ateşte demir dövme fırsatı yakaladı. Ayrıca Vikingler zamanında kullanılan birçok süs ve ziynet eşyası da satışa sunuldu. Geçen yıl 40 binden fazla kişinin ziyaret ettiği festivali bu yıl 50 bine yakın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Tarihte genel olarak Kuzey Avrupa bölgesinde 8-11. yüzyıllarda yaşayan Vikingler, barbar korsan ve tüccar kavimler olarak biliniyor.