BIST 9.801
DOLAR 32,49
EURO 34,94
ALTIN 2.430,58
HABER /  GÜNCEL

Vatanın namus anketi kızdırdı

Vatan'ın ‘en geniş’ il Ardahan” başlıklı haberi karşısında Ardahanlılar ayaklandı.

Abone ol

Vatan gazetesinin 4 Kasım sayısında yayınlanan “en kıskanç il Şırnak, ‘en geniş’ il Ardahan” başlıklı haberi karşısında Ardahanlılar ayaklandı.

Haberin yayınlanmasından sonra Ardahanlı sivil toplum kuruluşları Vatan’ı kınayan açıklamalar yaptılar. Gazeteye tazminat davası açacaklarını bildirdiler.

Ardahanlı sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Kars, Ardahan, Iğdır illeri Dernek Başkanı Cevdet Şentürk, “Bu gazete açıkça en namussuz il Ardahan, en namuslu il Şırnak’ diyor. Ve haberinde Kilis, Osmaniye ve Ordu gibi birçok ilimizi zan altında bırakıyor. Bir kere Vatan’ın elinde namus ölçme aleti mi var. Vatan, gazete değil de namus ölçme merkezi mi? Bu hakkı nereden alıyor? Vatan, haberini toplumumuzun onaylamadığı ahlaksız ilişkiler teşvik eden gaye.net adlı internet sitesine dayandırıyor. Bu çöpçatan sitesinde flört için arkadaş arayan insanlar mı belirleyecek bizim namuslu olup olmadığı mızı? Vatan, bir an önce çıkıp ‘hata yaptık, özür dileriz’ açıklaması yapmalı” diye konuştu.

Ardahan’daki sivil toplum kuruluşlar adına ortak bir açıklama yapan Selami Kendir ise, Ardahanlılar’a bu gazeteyi almama çağrısında bulundu. Olay sert tepki gösteren ilin yerel gazete ve televizyonları da Ardahanlı milletvekillerini olaya tepkisiz kalmakla eleştirdi.