BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.424,39
HABER /  GÜNCEL

Vatandaştan hırsıza not

Bursa'da hayrat çeşmesinin musluklarının son bir ayda 24 kez çalınması vatandaşları çileden çıkardı.

Abone ol

 Hırsızlığa çözüm bulamayan, geceleri zanlıyı yakalamak için nöbet tutan mahalle sakinleri, çareyi çeşmenin üzerine "Ey hırsız, evde ne kadar musluğa ihtiyacın varsa giderelim, yeter artık hayrat musluğunu  çalma" yazılı not asmakta buldu. Emirsultan Mahallesi sakinlerinden Şerafettin Torun, hırsızı yakalamak için zaman zaman sabaha kadar nöbet tuttuğunu belirterek, "Önceki gün sabah namazı için ayrıldığımda musluğu çalmış. Son bir ayda 24 kez tekrarlandı. Musluğun değeri 2-3 milyon ama su dakikalarca boşa akıyor. Bunu yapan, hayrat çeşmesinin musluğunu çalan kişinin hiç Allah korkusu yok" dedi.

Çareyi hırsıza not yazmakla bulduğunu belirten Torun, "Artık hırsızın insafa gelmesini istiyoruz. Eğer hırsızın musluğa ihtiyacı varsa, gelsin verelim. Ama sabrımız tükendi. Eğer o hırsızı yakalarsak mahalleli olarak gereğini biz vereceğiz. Sabrın da bir sınırı var. Hayrat musluğundan ne istiyor bu hırsız, onu da anlayamıyoruz. Hırsızın da bir namusu olmalı" diye konuştu.

Mahalle sakinleri de hırsızın yakalanmasını ya da çeşmenin kapatılmasını isteyerek, "Çeşme gece sürekli boşa akıyor, devlete belediyeye acıyoruz" şeklinde konuştu.