BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.430,05
HABER /  GÜNCEL

Vali Mutlu Gezi Parkı'nda konuştu

Gezi Parkı'nın açılışında Vali Hüseyin Avni Mutlu ve Başkan Kadir Topbaş açıklama yaptı.

Abone ol

23 gündür kapalı olan Gezi Parkı'nın yenileme çalışmaları bitti ve halka açıldı.İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir topbaş Gezi Parkı'na geldi. 

Vali Mutlu izinsiz gösterilerin hukuka aykırı olduğunu ancak kendilerine başvuruların yapılması halinde hukuk ölçüsünde izin verdiklerini belirterek "40 kere söyledim anlaşılması için" diyerek Gezi Parkı'nın yeniden işgal edilmemesini istedi.

İncelemeler sonrası Vali Mutlu açıklama yaptı ve şunları söyledi:


Güzel bir park olmuş, İstanbul'umuzun böyle parklara ihtiyacı var. İnsanlarımız 24 saat parkımızı gezebilecekler.

RAMAZAN ÇADIRI KURULACAK MI?

İftar çadırı kurulacak mı sorusu var. Beyoğlu Belediyesi'nin çadır kurma faaliyeti olmayacak.

TAKSİM DAYANIŞMASI:
AKŞAM GEZİ PARKI'NDAYIZ!

"Kendiliğinden yeşererek yalnızca İstanbul'a değil tüm Türkiye'ye bir demokrasi örneği olarak yayılan forumlarımızın ışığını Gezi Parkı’na da taşımaya kararlıyız” diyen Taksim Dayanışma herkesi bu akşam saat 19.00’da Gezi Parkı’na çağırdı.

Sadece Ramazan saatlerine mahsus bir etkinlik olacak ama bu bir çadır kurma faaliyeti değildir. Ramazan saatlerinin dışında halkımıza normal açık olacaktır.

Hedefimiz halklarımızın parkları kullanmasıdır. Bu park bize aittir diyerek bir grup parkı işgal ederse başka insanlara kullandırmazsa buna müsade etmeyiz. 

Bu parkı İstanbul halkı kullanabilsin diye açıyoruz. İstanbul halkının parkı kullanmasına engel olunsun istemiyoruz. Hala bazı çağrılar yapılıyor duyumlar alıyoruz. 

İstanbullunun hukukunu korumak benim görevimdir. Hukukun dışındaki hiçbir harekete izin vermeyiz. Kucaklaşma istiyoruz, barış istiyoruz. Ramazan ayına giriyoruz. 

BU PARK BELLİ GRUPLARIN DEĞİLDİR

Ben burda hukukun dışında gösteri yaparım, engel olurum deme hakkı yoktur. Bu park belli grupların değil bütün İstanbullularındır. Biz bunlara fırsat vermeyiz.

Hukukun dışına çıktıysa bir şey ona müdahale yetkimiz vardır. Bütün parktan istifade edecek olanların usulüne uygun, bir parkta ne yapılabilirse, burası bir işgal alanı değil, slogan atma alanı değil, yürüme alanı değil; burası bir istirahat alanıdır.

YAPILAN ÇAĞRILAR SUÇTUR

Bu çağrıları yapanlar bizden izin istemeyen hukuken almaları gereken izinleri almayan biz dilediğimizce hareket ederiz demek hukuk dışıdır, suçtur.

2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasına göre herkesin izin almak suretiyle gösteri yapma hakkı vardır. Ama hiç kimsenin parklarda izinsiz gösteri yapma hakkı yoktur. İnsanları kanunsuz çağrılarla bu güzel parklara toplamak yasaktır.

gezi-parki-huseyin-avni-mutlu.jpg

KANUNU TANIMAYANLAR İÇİN YETKİLERİMİZİ KULLANACAĞIZ

Bir şeyi belki 10 kere belki 20 kere tekrarladım. Anlaşılsın diye tekrar ediyorum. 40'dan fazla söyledim daha ne kadar söylemem gerekir. İzinli gelen müracatları kabul ediyoruz. Ancak kanunu tanımayanlar için kanunu göstermek için yetkilerimizi kullanmaya devam edeceğiz.

Gezi Parkı'na mahsus bir karar yoktur. Şu içinde bulunduğumuz parkla ilgili yargıdan verilmiş bir karar yoktur. Plan çalışmasıyla ilgili verilmiş karar vardır. Ancak bu karar Gezi Parkı ile ilgili değildir. Gezi Parkı ile asla ilgisi olmayan bir karar verilmiştir.

VALİ KONUŞTUĞU SIRADA PROTESTOCULAR ORADAYDI

Vali Mutlu, Gezi Parkı'nın açılışını yaparken dışarıda da protesto vardı. Islık çalan bir grup, ''Her yer Taksim her yer direniş'' sloganları attı. 

gezi-parki-protesto.jpg

GEZİ PARKI'NIN AÇILIŞINA SEVİNEN HALK GEZMEYE BAŞLADI

gezi-parki-halka-acildi.jpg