BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Valcke Brezilya'dan özür diledi

Dünya Futbol Federasyonları Birliği FIFA'nın Genel Sekreteri Jerome Valcke, 2014 Dünya Kupası hazırlıkları nedeniyle Brezilya hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle özür diledi.

Abone ol

Dünya Futbol Federasyonları Birliği FIFA'nın Genel Sekreteri Jerome Valcke, 2014 Dünya Kupası hazırlıkları nedeniyle Brezilya hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle özür diledi.

Valcke, geçen hafta 'Dünya Kupası'na iki yıl kala stadyum ve futbolseverler için otel inşaatı, ulaştırma altyapısı gibi alanlarda planlanan takvimin gerisinde kalındığını söyleyip Brezilya'yı 'tembelliği bırakmaya' çağırmıştı.

Brezilya'nın Spordan Sorumlu Bakanı Aldo Rebelo, Valcke'nin sözlerinin kabul edilemez olduğunu belirtip ülkesinin bundan böyle Genel Sekreter Jerome Valcke'yi muhatap almayacağını açıklamıştı.

Brezilya Spor Bakanlığı'na bir mektup yazarak sözleri nedeniyle özür dileyen Valcke hakkında, Spor Bakanı Aldo Rebelo henüz bir yorum yapmadı.

FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, ayrıca Brezilya'da yapılacak Dünya Kupası'yla ilgili bir yasal düzenlemenin gecikmesinden duyduğu hayal kırıklığını da gündeme getirdi.

Brezilya Kongresi'nin gündeminde olan 'Dünya Kupası Yasası', stadyumlarda alkollü içki satışına getirilen yasağı kaldırıyor ve öğrencilerle emeklilere satılacak indirimli biletlere sınırlama getiriyor.

Brezilyalı siyasetçiler, FIFA'ya çok fazla yetki verdiğini söyledikleri bu yasaya karşı çıkıyor.

Brezilya hükümeti, yaptığı milyarlarca dolarlık yatırımlarla başarılı bir turnuva düzenlemeye kararlı olduğunu yineliyor.

Dünya Kupası Şampiyonası Güney Amerika'ya en son 1978'de geldi.

Arjantin'deki 1978 Dünya Kupası'ndan önce de kupaya evsahipliği yapma hakkı elde eden ilk Güney Amerika ülkesi 1950 yılında yine Brezilya olmuştu.