BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,05
ALTIN 2.324,21
HABER /  GÜNCEL

Uzun menzilli füze ihalesinde yeni gelişme

Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi kapsamında, tarafların teklifiyle ilgili açıklama yapıldı.

Abone ol

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi kapsamında, taraflardan tekliflerin 31 Aralık 2014'e kadar geçerliliğinin korunmasının istendiğini bildirdi.

SSM'den yapılan açıklamada, uzun menzilde ve alçak/orta/yüksek irtifada hava savunmasını sağlamaya yönelik olarak tedarik edilecek proje ihalesine ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Bu kapsamda, 26 Eylül 2013 tarihli Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK) kararına istinaden Çin Halk Cumhuriyeti CPMIEC kuruluşu ile sözleşme görüşmelerine başlandığı hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Tedarik edilmesi planlanan hava savunma sistemi çok sayıda sistem ve alt sistemden oluşan oldukça kompleks bir sistemdir. Söz konusu sistemin tedarikinde yurt içinde kurulacak altyapı, ortak üretim alanları, teknoloji transferi, sanayi katılımı gibi konularda stratejik planımıza uygun birçok detaylı çalışma ve incelemenin yapılması doğal bir süreçtir. Bu doğrultuda sözleşme görüşmeleri devam etmekte ve Müsteşarlığımız SSİK kararları doğrultusunda çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda, sürecin dışında kalmak istemeyen ilgili taraflardan sık tekrarlı uzatmaları da önlemek amacıyla, 31 Aralık 2014 tarihine kadar tekliflerinin geçerliliğini korumaları istenmiştir."

Proje dışında Müsteşarlık bünyesinde füze esaslı savunma sistemleri de dahil çok sayıda farklı projenin yürütülme ve planlama safhasında olduğu belirtilen açıklamada, bunlarla ilgili çeşitli ülke ve firmalarla görüşmelerin yapıldığı, bu gibi görüşmelerin söz konusu proje ile doğrudan ilişkilendirilmemesi gerektiği kaydedildi.