BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.494,16
HABER /  GÜNCEL

Uzatılan zeytin dalını görmezden gelemeyiz

Ermeni Patrik Vekili Aram Ateşyan Başbakan Erdoğan’ın 1915 mesajıyla ilgili, "Uzatılan zeytin dalını görmezden gelemeyiz, atılan ilk adımı ...

Abone ol

Ermeni Patrik Vekili Aram Ateşyan Başbakan Erdoğan’ın 1915 mesajıyla ilgili, "Uzatılan zeytin dalını görmezden gelemeyiz, atılan ilk adımı cemaatimiz takdirle karşıladı" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ermeni Patrik Vekili Aram Ateşyan ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Ateşyan, "Sayın Başbakanımız her zaman ilklere imza attığı gibi bir ilk imza attı. İlk kez bir Başbakan 24 Nisan’da Ermenilerin acısını paylaştı. Peygamberin gönderdiği güvercin gibi zeytin dalı uzattı. Bir zeytin dalı uzattı. Biz bu zeytin dalının kurumasını istemiyoruz. Uzatılan zeytin dalını görmezden gelemeyiz. Atılan ilk adımı cemaatimiz takdirle karşıladı. Asırlarca iç içe kardeşçe yaşadık. iki taraf da köprünün ayaklarını sağlam temeller üzerine atmalı. Gelin el ele verelim. Bu barış köprüsünün atılmasında payımız olsun. Mutluyum Başbakanla sohbetimiz güzel geçti. iki taraf da fedakarlık yapacak. umarım bu mesaj köprünün atılmasında ilk adım olur" dedi.
(İHA)