BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,69
ALTIN 2.526,94
HABER /  DÜNYA

Üstsüz kızlara Vatikan ilgisi

Danimarka polisinin kırmızı noktalı trafik tanıtım filmlerini internette 7 milyon kişi izledi.

Abone ol

Danimarka polisinin kırmızı noktalı trafik tanıtım filmlerini internette 7 milyon kişi izledi. Yetkililer "Vatikan'daki 42 bilgisayardan giriş yapılmış. Belki Papa bile izledi" dedi.

Danimarka trafik güvenlik konseyi tarafından hazırlanan ve geçen kasım ayından beri sanal ortamda yayınlanan kampanya filmi 7 milyonun üzerinde kişiye ulaşırken, tepkiler de bir yandan artmaya başladı. Filmde, üstsüz kadınlar yol kenarında ellerinde tuttukları sürat tahdidi levhalarını sürücülere göstererek buna uymaları konusunda uyarıda bulunuyor. Haber bülteninde yer alan bir haber şekilinde hazırlanmış olan videoyu bugüne kadar 7 milyonun üzerinde kişi tıklamış. Kampanya yetkilileri, konseptin başarıya ulaştığını söylerlerken, İsveç Trafik Güvenlik Konseyi yetkilileri resmi bir yazıyla açık göğüsler ve pornografik mesajların trafik güvenliği ile bir ilgisi bulunmadığını belirtti.

FEMİNİSTLER YİNE AYAKLANDI
Danimarka'daki çeşitli kadın hakları örgütleri de bir açıklamayla kampanyayı "tatsız" bulduklarını belirterek, "Trafik güvenliği önemli bir sorundur, her yıl binlerce kişi trafikte hayatını kaybetmektedir. Böyle kampanyalar sürücüleri verilmek istenen mesajdan uzaklaştırmakta, ayrıca kadın vücudunun da bu şekilde kullanılmasını kabul etmekte güçlük çekiyoruz" dediler. Kampanya düzenleyicileri ise kampanyanın başarısında ısrarlı: "Bu bir iletişim başarısıdır. Video ülke sınırlarını aşmış, dünya genelinde 7 milyon kişi tarafından izlenmiştir. Hatta Vatikan'dan da 42 ayrı bilgisayardan giriş yapıldığını tespit ettik. Kim bilir belki Papa Benedict bile izlemiştir."