BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.430,49
HABER /  POLİTİKA

Urasın adaylığı ÖDPyi gerdi

Ufuk Uras'ın DTP destekli bağımsız aday olması ÖDP'de ortalığı karıştırdı. Uras'ın istifası isteniyor.

Abone ol

Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nde Genel Başkan Ufuk Uras’ın, İstanbul Birinci Bölgeden DTP destekli bağımsız aday olmasının ardından sular durulmuyor. Uras’ın adaylığına zemin oluşturan Merkez Yönetim Kurulu kararını ortadan kaldıran Parti Meclisi, 9 Haziran’da nihai karar için toplanacak. Uras’ın genel başkanlıktan istifaya zorlandığı ÖDP’de, 22 Temmuz sonrası bölünmenin gündeme geleceği konuşuluyor.

İstanbul birinci ve ikinci bölgelerde bağımsız sosyalist adayları destekleme kararı alan ÖDP Parti Meclisi, Genel Başkan Ufuk Uras’ın bağımsız aday olmasına karşı çıkıyor.

Parti Meclisi’nin 60 üyesinden 35’i Türk Tabipleri Birliği Başkanı Gencay Gürsoy isminin tartışılmasının ardından bir anda Ufuk Uras’ın aday olarak ortaya çıkmasına tepki gösterdi.

Cuma günü yapılan Parti Meclisi toplantısında bu üyeler Ufuk Uras’a adaylık yolunu açan Merkez Yönetim Kurulu kararını iptal ettirince Uras toplantıyı terk etti.

URAS’A İSTİFA BASKISI

Gözler şimdi 9 Haziran’da yapılacak yeni parti meclisi toplantısına çevrildi. Uras’ın adaylığı halinde DTP ile fiili bir seçim ittifakı yapılmış olacağını savunan muhalif kanat, Uras’ın genel başkanlıktan istifa ederek bağımsız aday olması için bastırıyor.

Kulislerde Uras’ın buna direnerek seçimlere ÖDP Genel Başkanı olarak gideceği ve parti içindeki hesaplaşmanın 22 Temmuz sonrasına kalacağı konuşuluyor.

Gidilmesi muhtemel olağanüstü genel kurulda Ufuk Uras yanlılarının kazanması halinde muhaliflerin tasfiye edileceği, aksi halde ise Uras ve ekibinin 10 Aralık Hareketi ile birlikte yeni bir sol liberal oluşuma gidileceği iddia ediliyor.