BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.410,70
HABER /  DÜNYA

Ünlü sunucu hayatını kaybetti!

Almanya'nın başarılı sunucusu Harry Valerien 88 yaşında hayata gözlerini yumdu

Abone ol

Almanya Devlet Kanallı ZDF'de Cumartesi geceleri canlı yayımlanan Sportstudio programlarını yıllarca sunan Harry Valerien geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitirdi.

283 KEZ SPOR PROGRAMI SUNDU

88 yaşında hayata gözlerini yuman Almanya'nın ünlü TV sunucularından Harry Valerien,yaşamı boyunca 283 kez Sportstudio spor programını sundu.

Özellikle kış sporlarında uzman olan sunucunun damadı Stefan Glovac, kayakçı arkadaşlarıyla yaptığı bir toplantıdan bir arkadaşının kullandığı otomobille dönerken, Valerien'in yorgunluktan arka koltukta uyuduğu, daha sonra ise bir daha uyanmayıp can verdiğini söyledi. Harry Valerien'in eşinin de otomobilde yanında olduğu bildirildi.

Gazetecilik okulunu bitirdiği 1946 yılında mesleğe başlayan Valerien, 1952-1990 yılları arasındaki Kış sporları ve Kış olimpiyatlarında sunuculuk yaptı. Arasında 2004 yılında Bavyera Televizyon Ödülü'nün aldığı çok sayıda ödüllerin sahibi olan Valerien, 1983 yılında ZDF TV'si yönetimi tarafından Spor Müdürü olması istendi. Valerien ise, "Ben sunucu yani gazeteci olarak kalacağım" diyerek müdürlük görevini kabul etmedi. Valerien 90'lı yıllarda SAT1 ve Premiere Kanalı için Golf turnuvalarını da canlı olarak sunmuştu.