BIST 9.516
DOLAR 32,47
EURO 34,54
ALTIN 2.474,33
HABER /  DÜNYA

Ünlü işadamına kanser şoku!

Berkshay Hathaway yatırım firmasının kurucusu ve dünyanın en zengin yatırımcısı Warren Buffet'in kanser olduğu ortaya çıktı. Buffet'a prostat kanseri tehşisi konuldu.

Abone ol

81 yaşındaki işadamı hissedarlara yolladığı mesajda henüz hayati bir tehlikesinin bulunmadığını söylerken "Çok iyi hissediyorum, enerji seviyem yüzde 100 seviyede" diyerek hissedarlarına moral verdi.

Temmuz ortasından itibaren iki ay süreyle ışın tedavisi göreceğini belirten Buffett, hastalığının 11 Nisan'daki rutin sağlık kontrolleri sırasında tespit edildiğini, sonrasında ileri tetkikler yapıldığını kaydetti.

BUFFETT KURALI

Amerikan Ulusal Kanser Araştırmaları Enstitüsü'ne göre, erken teşhis ve hastalığın yayılmamış olması halinde prostat kanserinde beş yıllık kurtulma oranı yüzde 100'e yakın.

Warren Buffett, mektubunda hiçbir sağlık sorunu yokmuş gibi hissettiğini belirterek "Enerji seviyem yüzde 100. Sağlık durumum değişirse hissedarları hemen bildireceğim. Sonunda tabii ki değişecek ama inanıyorum ki o günler çok uzakta" dedi.

Yıllardır Forbes Dergisi'nin 'Dünyanın en zenginleri' listesinde hep başlarda yer alan Buffett, Başkan Barack Obama'nın zenginlerden daha çok vergi alınması önerisine esin kaynağı olmuştu.

Buffett, sekterinin oransal olarak kendisinden daha fazla vergi ödememesi gerektiğini söylemiş ve bu sözü literatüre "Buffett kuralı" olarak geçmişti.