BIST 9.724
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.431,31
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Üniversitelilerden kimsesiz çocuklara yardım

Kimsesiz çocukların sosyal hayata dâhil olmaları için "Çocuk Dostu Üniversiteli Projesi" başlatıldı.

Abone ol

Kimsesiz çocukların sosyal hayata dâhil olmaları için "Çocuk Dostu Üniversiteli Projesi" başlatıldı. Proje kapsamında üniversite öğrencileri, evlerde kalan çocukların sosyal hayata dahil olmaları amacıyla onlara ağabeylik veya ablalık yapacak.

Birbirinden farklı sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiren üniversiteli öğrenciler yeniliklerine devam ediyor. Zaman gazetesinin haberine göre, Ankara Üniversitesi öğrencileri ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) arasında imzalanan "Çocuk Dostu Üniversiteli Projesi" bunlardan biri. Proje kapsamında evlerde kalan çocukların sosyal hayata dahil olmaları amacıyla üniversiteli öğrenciler kimsesiz çocuklara ağabeylik ve ablalık yapacak.Proje koordinatörü Prof. Dr. Veli Duyan, kışla tipi yerlerde kalan çocukların, evlere geçmesi ile daha farklı bir desteğe ihtiyaç duyduklarını söylüyor.

Topluma karışan çocukların ve bakıcıların bu yeni yapılanma sürecinde destek görmeleri gerektiğini dile getiren Duyan, 'Çocuk Dostu Üniversiteli Projesi'ni bu amaçla başlattıklarını anlatıyor.

GÖNÜLLÜ ABLALIK, AĞABEYLİK YAPACAKLAR!

SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış ve diğer yöneticilerle birlikte projenin içeriğini oluşturduklarını söyleyen Prof. Dr. Duyan, "Çocuklara götürülecek hizmetlerin başında, Ankara Üniversitesi öğrencilerinin çocuklarla bire bir temas kurması, onların okul başarılarını artırma konusunda destek verilmesi, çocukların toplum içinde yeniden ayrı tutulmadan, diğer çocuklarla bir araya getirilmesi gibi, çeşitli faaliyetlere katılmaları var." diyor.Prof. Duyan, projede yer alacak üniversite öğrencilerinin de belirli bir eleme sürecinden geçeceği bilgisini veriyor. Buna göre, projeye dâhil olmak isteyen öğrenciler, Duyan'ın çeşitli testlerinden geçecek.

Hem okul yaşantısında hem de uygulanacak testlerden başarı ile geçen üniversiteliler, çocukların sorumluluğunu almaya başlayacak. Gönüllü olmasına rağmen okul başarısı iyi olmayan, uygulanan testlerle çocukların sorumluluğunu alma konusunda başarı göstermeyen öğrenciler projeye dâhil edilmeyecek. İlk olarak Ankara'daki çocuk evlerinde kalan çocukları kapsayan projenin başarıya ulaşması halinde, tüm Türkiye'ye yayılacak. SHÇEK ile diğer illerdeki üniversiteler arasında imzalanacak protokollerle, öğrencilerin çocuk evlerindeki çocuklara 'ağabeylik', 'ablalık' yapması söz konusu olacak.